UFC-analyse: Holloway og Poirier kjemper om ny tittel i natt

FORSVARER TITTELEN I NATT: Max Holloway.

FORSVARER TITTELEN I NATT: Max Holloway. Foto: Vaughn Ridley (AFP)

I fraværet av lettvekts største profiler trer fjærvektsmester Max Holloway frem for å utfordre Dustin Poirier i toppen av lettvekt.

13.04.19 21:50

Analysen er skrevet av MMA-Revyens kommentator Sverre Humberset Hagen

Til tross for store navn har lettvektsdivisjonen slitt med å gi oss de store kampene i det siste.

Khabib Nurmagomedov er utestengt frem til november etter at han gikk til angrep på Conor McGregor sitt støtteapparat i fjor; Tony Ferguson får profesjonell hjelp for psykisk sykdom; og eksentriske McGregor har rettslige problem, driver med whisky-promotering og sier han skal legge opp.

I tiden med mye støy og fravær blant den godt piska kremen av UFCs lettvektsdivisjon, trer derfor fjærvektsmester Max Holloway (23-3) frem og utfordrer veteranen Dustin Poirier (30- 5) i en kamp om lettvekts interimbelte (et vikarierende belte, altså) natt til søndag under UFC 236.

Enda et interimbelte?

At UFC deler ut såkalte interimbelter er ikke noe nytt. Tradisjonelt har det bare blitt brukt når en mester har vært ute med skade over et år.

Så når den ekte mesteren er tilbake fra skaden blir det automatisk kamp hvor beltene forenes. Men de siste årene har det florert av disse vikarbeltene, av stadig mer vage grunner.

Mengden med interimbelter har nok en god forklaring. For UFC er interimbeltene et
virkemiddel for å gjøre stevnene større, da en tittelkamp er lettere å selge.

Et slikt interimbelte er også en god måte å fremtvinge en fremtidig kamp mellom han som har det midlertidige beltet og den ekte mesteren, da kravstore mestere kan bli kresne i hvem de ønsker å gå kamp mot.

Likevel har det skjedd at de med slike interim-belter ikke får automatisk tittelkamp mot den ekte mesteren.

Frittalende Colby Covington kjempet seg til et interimbelte, som forøvrig i
ettertid ble signert av Donald Trump i Det hvite hus, for så å ikke få gå tittelkamp mot
Woodley kort tid etter.

Noe som igjen gjør at interimbelter ikke akkurat oser av sportslig verdi.

Sjonglering

Det kan til og med oppstå nye utfordringer om fjærvektsmester Max Holloway vinner helgens kamp.

Da må han sjonglere mesterlivet i to divisjoner, noe som raskt skaper et behov for enda en vikarmester i fjærvekt da tittelutfordrere i fjærvekt ender raskt med å måtte vente lenge på sin sjanse på en tittelkamp.

Det skal ikke være lett!

Men la oss legge politikken rundt interimbeltet til siden. UFCs påskeegg består tross alt av en actionfylt toppkamp mellom Max Holloway og Dustin Poirier!

13

At det er en toppkamp illustreres lett av seiersrekken til herrene. For å sette ting i perspektiv har Khabib Nurmagomedov en seiersrekke på 11 kamper. Max Holloway derimot har en seiersrekke på utrolige 13 kamper, som plasserer Holloway på en historisk liste.

Om 13 blir ulykkestallet som snur seiersrekken er uviss, men en ting er sikkert: Poirier, som faktisk slo Holloway for nesten åtte år siden, blir ikke bli en enkel match for Holloway.

Poirier har nemlig gjort det knallsterkt i det siste. Etter å ha nedsablet topprangerte Justin Gaethje, Eddie Alvarez og Anthony Pettis er han en av lettvekts hotteste utøvere fortiden.

Ekstremslanking

Det er heller ikke utenkelig at helgens utgave av Holloway kan bli den beste til nå. Den høyreiste Holloway har nemlig måttet gå ned mye vekt for å nå fjærvektskravene.

Et så heftig vektkutt som tidligere førte til at han måtte kansellere en tittelkamp grunnet helseproblemer.

Før denne kampen slipper Holloway å bry seg om å ta tak for å kutte en rekke kilo. Vi kan derfor forvente en crème de la crème-kamp mellom to ekstremt flinke utøvere med rikelig avslutningsevner.

Så får vi se da om Conor McGregor hiver seg på twitter etter kampen og ber en av dem om omkamp.

Han har tross alt vunnet mot både Holloway og Poirier tidligere.
Kampen kan du se på Viaplay natt til søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.