Natt til søndag arrangerte MMA-organisasjonen UFC sitt første stevne på nesten to måneder, bak lukkede dører i Jacksonville, Florida.

Etter de to første kampene, da hovedsendingen startet på ESPN i USA og på Viaplay i Norge, dukket det plutselig opp en videohilsen fra USAs president Donald Trump.

Han gratulerte UFC og sin venn, UFC-president Dana White, med å komme i gang igjen med stevner.

- Vi elsker det, og vi synes det er viktig. Få sportsligaene tilbake - la oss spille! Oppretthold sosial distansering, og hva enn dere må gjøre, men vi trenger sport. Vi vil ha sporten vår tilbake. Gratulerer til Dana White og UFC, sa Trump.

Se Trumps videohilsen i videovinduet øverst

Nært vennskap

Trump var en av de første som ga UFC sjansen til å arrangere stevner i Las Vegas etter at White og brødrene Lorenzo og Frank Fertitta kjøpte opp MMA-organisasjonen i 2001.

- Den første fyren som noen gang ga oss sjansen var Donald Trump. Han forstod sporten, han likte den, og han lot oss komme til Trump Taj Mahal for å arrangere vårt første stevne, sier Dana White i dokumentaren Fighting for a generation: 20 years of the UFC.

Les også: Fotballstjernen ble tatt på fersken. Nå har han fått sparken

White har siden holdt tale på flere såkalte «Trump-rallies», både under valgkampen i 2016 og etter at Trump ble president.

Første tap på åtte år

I stevnets hovedkamp leverte Justin Gaethje sitt livs kamp da han påførte Tony Ferguson hans første tap på åtte år, i kampen om den midlertidige lettvekt-tittelen.

Etter nesten fem runder med juling, hadde dommer Herb Dean sett nok og gikk inn og stoppet kampen og reddet Ferguson fra mer skade.

Den midlertidige tittelkampen ble satt opp fordi Khabib Nurmagomedov, som holder tittelen og egentlig skulle møtt Ferguson på stevnet, sitter koronafast i Dagestan.

Nå ligger alt til rette for et møte mellom Nurmagomedov og Gaethje i vektklassen, hvor også den irske superstjernen Conor McGregor konkurrerer.

- Khabib er den beste i verden, og jeg har jobbet siden jeg var fire år, for utfordringer som dette. Jeg vil mer enn gjerne representere USA mot Dagestans eller Russlands beste. Han står med 28-0 nå, og det er ingen andre utfordringer jeg vil ha nå. Jeg vil møte ham, sa Gaethje etter kampen.

Cejudo forsvarte tittelen og la opp

I stevnets nest siste kamp, forsvarte Henry Cejudo bantamvekttittelen sin med teknisk knockoutseier mot den tidligere mesteren Dominick Cruz, som var tilbake etter en fire år lang pause.

Les også: Søndagens Premier League-rykter

Mot slutten av andre runde landet Cejudo et kne, som sendte Cruz i kanvasen, før han fulgte opp med flere slag og sikret seieren på teknisk knockout.

Etterpå gjorde gullmedaljøren fra OL-brytingen i Beijing i 2008 det klart at han legger hanskene hylla.

- Jeg er fornøyd med karrieren min. Jeg har gjort nok for denne sporten, og jeg vil ta et steg tilbake og kose meg. Siden jeg var elleve år gammel har jeg ofret hele livet mitt for å komme dit jeg er i dag. Jeg kommer ikke til å la noen ta det fra meg. Jeg legger opp i kveld. Jeg er 33 år gammel, og jeg er fornøyd med karrieren min, sa Cejudo.

UFC må dermed krone en ny bantamvektmester.

Marlon Moraes og Aljamain Sterling er for øyeblikket ranket høyest på UFC-rankingen, men på pressekonferansen etter stevnet lovet UFC-president White bort tittelkamp til tredjerankede Petr Yan.

Én testet positivt før stevnet

UFC har i forkant av helgens stevne utført flere koronatester av alle som har vært involvert rundt stevnet. Utøvere, trenere, media og organisasjonens egne ansatte har alle blitt testet i Jacksonville.

Les også: Mann blottet seg foran Maria (27). Det burde han aldri ha gjort

Se resultatene fra stevnet nederst i artikkelen

Brasilianeren Ronaldo «Jacare» Souza og to av hans hjørnemenn avga fredag en positiv prøve, og mellomvektmøtet med Uriah Hall ble dermed avlyst.

De øvrige elleve kampene gikk som planlagt, bak lukkede dører i VyStar Veterans Memorial Arena.

I samme arena skal det arrangeres to nye UFC-stevner i løpet av kommende uke. Onsdag er lett tungvektsmøtet mellom Anthony Smith og Glover Teixeira hovedkampen.

Lørdag er det tungvekterne Alistair Overeem og Walt Harris som avslutter stevnet i Jacksonville.

Resultater fra UFC 249

Hovedkort
Tittelkamp, midlertidig tittel, lettvekt: Tony Ferguson vs. Justin Gaethje (Gaethje, TKO)
Tittelkamp, bantamvekt: Henry Cejudo vs. Dominick Cruz (Cejudo, TKO)
Francis Ngannou vs. Jairzinho Rozenstruik (Ngannou, knockout)
Jeremy Stephens vs. Calvin Kattar (Kattar, knockout)
Greg Hardy vs. Yorgan de Castro (Hardy, dommeravgjørelse)

Prelims:
Anthony Pettis vs. Donald Cerrone (Pettis, dommeravgjørelse)
Aleksei Olinik vs. Fabricio Werdum (Olinik, delt dommeravgjørelse)
Carla Esparza vs. Michelle Waterson (Esparza, delt dommeravgjørelse)
Vicente Luque vs. Niko Price (Luque, TKO)
Bryce Mitchell vs. Charles Rosa (Mitchell, dommeravgjørelse)
Ryan Spann vs. Sam Alvey (Spann, delt dommeravgjørelse)

Bonusutbetalinger:

Kveldens beste kamp: Ferguson vs. Gaethje - 50.000 dollar utbetalt til begge
Kveldens beste prestasjon: Gaethje & Ngannou - 50.000 dollar utbetalt til begge