Både dommer Jason Herzog og hjørnemennene til Anthony Smith måtte tåle krass kritikk etter forrige ukes møte med Glover Teixeira.

Både eksperter og utøvere mente kampen burde vært stoppet mye tidligere, og at Smith tok imot unødvendig mye juling, uten at han hadde en mulighet til å komme tilbake i kampen.

Dommeren beklager

På et tidspunkt i kampen tok Smith ut en løs tann fra munnen sin, som han ga til dommeren, før slagene fra Teixeira fortsatte å regne ned.

Dommer Herzog har nå gått ut og beklaget at han ikke stoppet kampen tidligere.

- Sporten MMA er vakker, den er ren. Og den er en fantastisk lærer. Noen lekser er tøffere enn andre. Jeg har satt mange meninger om hva som skjedde og hvem sin feil det var. Men la det være klart, det er bare en person å skylde på. Meg. Jeg har ansvaret for hver fighter jeg er betrodd til å passe på. Jeg tar med meg denne erfaringen, gjør endringene som skal til og blir bedre, skriver Herzog på Twitter.

- Feigt

Smith, som knekte nesa, et bein i øyehulen, pådro seg kutt under høyre øye og fikk slått ut to tenner, setter imidlertid ikke pris på unnskyldningen.

Men ikke av den grunn man kanskje skulle tro.

- Feigt gjort av han, etter min mening, skriver Smith på Twitter, før en følger spør ham hvorfor han mener det.

- For meg er det viktig å vite instruksene, og hva han forventer av meg før hver kamp. Jeg gjorde alt han ba om og responderte korrekt, basert på møtet vi hadde før kampen. Ikke bukk under for litt press fordi Twitter er slem. Verden er myk. Mann deg opp, svarer Smith.

Motstanderen beklaget under kampen

Han er imidlertid en av få som ikke reagerte på det som utspilte seg i UFC-buret i Jacksonville natt til torsdag.

Til og med motstander Glover Teixeira beklaget underveis i kampen, mens han delte ut juling.

- Beklager, Anthony. Det er en del av jobben.

- Hva?

- Beklager. En del av jobben.

- Ja, det er som det er, svarte Smith.

Dommer Herzog gikk inn og avbrøt kampen tidlig i femte runde, og Teixeira vant dermed på teknisk knockout.

UFC arrangerte nylig tre stevner uten tilskuere i løpet av åtte dager i Jacksonville. 30. mai er det duket for et nytt stevne - enten i Las Vegas hvis UFC-president Dana White og co. lykkes, eller i Arizona.