Gå til sidens hovedinnhold

UFC-fighter døde på sykehus

Shane del Rosario ble 30 år gammel.

UFC-tungvekteren Shane del Rosario ble for to uker siden innlagt på sykehus i kritisk tilstand etter å ha vært utsatt for en hjertestans i sitt eget hjem.

Legene ved Hoang Memorial Hospital i Newport Beach brukte «Arctic Sun Temperatur Management System», som kjøler ned kroppen til en hypotermisk tilstand i et forsøk på å revitalisere hjernen og vitale organer.

Dessverre ga ikke behandlingen ønsket effekt og mandag ble det bekreftet at tungvekteren hadde gått bort.

- UFC sørger over det tragiske tapet av tungvekteren Shane Del Rosario, som gikk bort i en alder av 30. Del Rosario ble utsatt for hjertestans tirsdag 26. november som et resultat av det doktorne tror er en medfødt hjertefeil. Hele organisasjonen sender sin dypeste medfølelse til Shanes familie og venner, skriver UFC i en pressemelding.

Varme kondolanser
Flere profilerte personligheter i MMA-miljøet har uttrykt sin kondolanse etter den nyheten om del Rosarios bortgang ble kjent.

- Mitt hjerte er med familien, vennnene og fansen til én av de beste karene jeg har sparret med og blitt kjent med. Hvil i fred, Shane Del Rosario, skriver tidligere lett tungvektsmester i UFC, Tito Ortiz.

Også kommentator, MMA-ekspert og tidligere UFC-fighter Bas Rutten sørger over dødsfallet.

- Jeg fikk akkurat vite at Shane del Rosario har gått bort. Jeg har alltid likt ham. Dette er fæle nyheter. Hvil i fred. Mine tanker er med familien hans, skriver Bas Rutten.

UFC-president Dana White la også ut et bilde av tungvekteren på sin Twitter-profil, med teksten «RIP Shane del Rosario» allerede da ESPN kom med den falske nyheten om at Del Rosario var død for mer enn en uke siden.

Spennende fighter
For allerede to dager ette hjertestansen gikk ryktene om at del Rosario hadde gått bort, men disse ble fort avvist av familie og venner av UFC-fighteren.

California-gutten, som har røtter i Norge, begynte å trene kampsport da han var 17 år gammel. Ved siden av MMA-karrieren, hadde han en bachelor i psykologi fra universitetet i Irvine.

Han skulle etter planen møte Guto Inocente på UFC 168 i romjula, men trakk seg fra den kampen på grunn av en ribbeinsskade.

Del Rosario, sto med 11-0 i sin MMA-karriere før han signerte for UFC i fjor. I 2012 gikk han imidlertid på sine to første tap mot Stipe Miocic og Pat Barry.

Den kraftfulle amerikaneren var kjent for bidra til intens spenning i UFCs oktagon og i løpet av sine 13 proffkamper, gikk han aldri tiden ut i en kamp.

Shane del Rosario ble bare 30 år gammel.

HTML EMBED
Reklame

Black Week: 12 kupp du gjør hos Christiania Glasmagasin nå