UFC-president Dana White og MMA-organisasjonens største stjerne Conor McGregor har stort sett hatt et godt forhold.

I fjor høst var imidlertid idyllen i ferd med å slå sprekker etter at McGregor delte en privat samtale mellom de to, med sine drøyt åtte millioner følgere på Twitter.

Delte privat samtale

Samtalen viser at McGregor i februar i fjor ba White om en kamp i Los Angeles. UFC-presidenten svarer avvisende på forespørselen og sier det er uaktuelt med kamp i LA i nærmeste fremtid.

Så kommer de til delen som gjorde at White ble fly forbannet for at McGregor delte samtalen med sine Twitter-følgere.

McGregor foreslår en kamp i LA i mai, en kamp mot veteranen Diego Sanchez i Dublin i august og en omkamp mot Khabib Nurmagomedov i slutten av året.

White avviser muligheten for en kamp mellom McGregor og Sanchez fullstendig.

«Vi bør bli fratatt promotorlisensen vår hvis vi setter opp den kampen», svarer UFC-presidenten.

At akkurat dette ble delt, falt ikke i god jord hos White. UFC-presidenten har alltid vært svak for gjengen fra første sesong av reality-programmet The Ultimate Fighter, hvor Diego Sanchez deltok og vant. Sanchez har imidlertid sett sine beste dager som MMA-utøver, uten at han nødvendigvis har innsett det selv.

White: - Vi var på et dårlig sted

Derfor satte White svært liten pris på at meldingene ble delt av McGregor.

- Vi var på et veldig dårlig sted, da. Jeg var ordenlig opprørt. Det var ikke fordi han delte private meldinger, men fordi vi snakket om en annen fighter. Jeg liker Diego Sanchez godt, har stor respekt for ham og bryr meg om ham, sier White til ESPN.

- Jeg snakket med Diego, ansikt til ansikt om det, og som det gode mennesket han er, så er alt bra nå. Jeg var skikkelig forbannet på Conor, men Conor og jeg har ordnet opp i det nå. Vi snakket, kom oss gjennom det, og vi er på et bra sted nå, forteller UFC-presidenten.

McGregor hyller White

Også McGregor bekrefter uoverensstemmelsen i et nytt intervju med hans egen YouTube-kanal The MacLife.

- Det var en liten periode i løpet av året der vi var uenige, men dette er en business med høy innsats og stort press. Når du har en ire som er ute etter å gå kamp, er det best at du gir det til ham. Alt er bra nå. Vi har snakket ut og begravd stridsøksa, sier McGregor.

Den irske MMA-stjernen sier han har stor respekt for det Dana White utrettet i 2020, da han lyktes med å få i gang bedriften igjen før noen andre som drev kontaktsport i USA.

- Jeg og Dana har alltid hatt en fantastisk forhold. Det er mer enn bare som promotor - jeg har stor respekt for Dana. Det han klarte å gjennomføre i 2020 var intet annet enn enestående. Det har jeg sagt til ham også, sier McGregor.

Går ny kamp neste helg

Neste helg går 32-åringen i buret igjen når han møter Dustin Poirier på UFC 257 i Abu Dhabi. Til tross for at koronasituasjonen gjør treningsarbeidet mer utfordrende, er McGregor klar på at han er så godt forberedt som mulig.

- Jeg har vært så trygg som jeg kan være. Det har vært en fantastisk treningsleir. Alle i laget, trenerne og sparringpartnerne har vært fenomenale. Vi har gjort jobben, og det har vært en veldig tøff camp. Vi er klare, og jeg gleder meg til å vise frem arbeidet laget har lagt ned og sette nasjonen min på kartet nok en gang, sier iren.

Også UFC-president Dana White er klar på at TV-seerne får se en Conor McGregor som er motivert for å nå nye høyder.

- Det er ingenting som er mer spennende og morsomt enn en motivert Conor McGregor. Når hodet hans er på rett sted ... du kan se når det er det og når det ikke er det. Nå er det det. Jeg merker det på samtalene våre. Jeg vet når den ekte Conor er her, og det er han nå, sier White til ESPN.

Kampen mellom Conor McGregor og Dustin Poirier ser du på Viaplay natt til søndag 24. januar. Hovedkortet, med de fem siste kampene, starter 04.00, mens hovedkampen trolig går av stabelen rundt 06.00 søndag morgen. Pay-per-view-prisen er satt til 499 kroner for norske seere.