Her presenterer UFC-president Dana White sitt siste påfunn:

The Ultimate Fighting Championship var blant de første idrettsorganisasjonene som arrangerte kamper igjen i fjor vår, etter at stort sett hele idrettsverdenen ble satt på vent som følge av koronapandemien.

Ledet av den kompromissløse presidenten Dana White var UFC tilbake i Jacksonville i Florida 9. mai, mens NHL, NBA, NFL og de andre store satt på sidelinjen.

Inviterer til fullt hus

Nå er UFC klare for å tøye strikken på nytt. Etter 47 stevner på rad uten tilskuere, sett bort fra et par tusen i Abu Dhabi i januar, er det klart for fullt hus igjen, til tross for at pandemien herjer videre i USA.

- Jeg har ventet et år på denne dagen, for å fortelle dere at vi er tilbake. UFC 261 skjer 24. april i Jacksonville, Florida, med fullt hus og 15.000 tilskuere, sier White i promovideoen som ble sluppet denne uken.

Helt siden starten av pandemien har UFC forsøkt å finne smutthull for å arrangere stevner. For et snaut år siden var White og co. i ferd med å arrangere et stevne på et indianerreservat i California, for å unngå statens koronarestriksjoner.

UFC-presidenten kastet imidlertid inn håndkleet da eierne av ESPN, som er rettighetshaver, og Disney, som er inne på eiersiden, ba ham droppe stevnet.

- Uansvarlig

Journalisten Karim Zidan, som har gjort mye gravejournalistikk rundt MMA-sporten og blant annet hvordan den brukes til sportsvasking i flere land, er ikke overrasket over UFCs siste påfunn.

- Selv om UFCs avgjørelse om å arrangere et stevne med fulle tribuner i Florida er bemerkelsesverdig uansvarlig med tanke på koronasituasjonen, er det ingen overraskelse, sier Zidan til Nettavisen.

White har de siste ukene hintet om at det første stevnet med tilskuere tilbake ville bli i Texas, som også har en avslappet holdning til koronasituasjonen. Etter å ha møtt motstand hos lokale borgermestere i Dallas og Houston, gikk han i stedet for Florida.

- Ønsket om å jobbe med Florida sammenfaller med guvernør Ron DeSantis avgjørelse om å åpne opp økonomien i staten og late som situasjonen er under full kontroll. Ironisk nok hadde WWE (wrestling) nylig et koronautbrudd i Florida, mener Zidan.

Tror guvernørens popularitet øker

Journalisten mener avgjørelsen trolig vil gjøre Florida-guvernøren enda mer populær blant hans velgere.

- DeSantis' motvillighet til å bruke restriktive tiltak for å hindre spredning av covid-19 har gjort ham populær blant kjernevelgerne i det republikanske partiet. Det gir derfor mening at han lar idrettsligaer promotere staten som et vellykket eksempel på hvordan man håndterer pandemien.

- UFC så en mulighet og hoppet på den, til tross for de potensielle konsekvensene. Det var en forretningsavgjørelse for dem og en politisk avgjørelse for Florida, mener Zidan.

Borgermester i Jacksonville Lenny Curry er stolt over å kunne ønske UFC-fansen velkommen tilbake til byen:

Det er imidlertid mange som reagerer på at 15.000 tilskuere skal samles i en arena under pandemien.

«Utrolig at folk bokstavelig talt vil dø som et resultat av UFC. Jeg trodde vi alltid la stolthet i null dødsfall i denne sporten. Jeg antar at vi ikke gjør det», skriver en Twitter-bruker.

«Dana White er ikke fornøyd før en fan eller fighter dør av covid mens han ser på», skriver en annen.

32.448 dødsfall i Florida

Ifølge New York Times' oversikt nådde Florida en foreløpig smittetopp 9. januar. Da ble det rapportert om 19.816 nye smittetilfeller.

Tirsdag denne uken testet 4791 personer positivt i Florida, som har 21,5 millioner innbyggere. I overkant av ti prosent av innbyggerne skal nå være fullvaksinert.

Totalt nærmer delstaten seg to millioner smittetilfeller og 32.448 dødsfall. I Jacksonville døde 101 mennesker av covid-19 tirsdag.