*Nettavisen* Sport.

Uff da, Chelsea!

Foto: AP/Scanpix

En tidligere Liverpool-spiller ga Manchester United hjelp.

21.03.10 19:18

BLACKBURN - CHELSEA 1-1:

Han var ikke spesielt fornøyd, Roman Abramovitsj, da hans elskede Chelsea røk hodestups ut av Mesterligaen etter dysten med tidligere manager José Mourinho og Inter i London.

Den russiske rikingen har investert store summer i klubben, men har ikke kunnet glede seg over så altfor mange trofeer. Klubben vant riktignok FA-cupen sist sesong, men det som Abramovitsj først og fremst vil ha er nye Premier League-titler og mesterligasuksess. Ifølge Sky Sport skal Chelsea-eieren derfor ha gitt spillerne en oppstrammer etter det forsmedelige tapet.

- Roman hadde et positivt møte med spillerne, og han forstår situasjonen. År inn og år ut forsvinner spillere ut og inn av klubber, slik er det også i Chelsea. Vi ønsker å forbedre oss, og derfor er det store sjanser for at det blir utskiftninger i stallen til sommeren, sier assistentmanager Ray Wilkins.

Men det spørs om russeren ble spesielt imponert over måten laget reagerte på peptalken. Mot Blackburn på Ewood Park tapte nemlig Chelsea viktige poeng i kampen om seriegullet.

Drogba og Diouf
En som nok ikke kommer til å forlate Chelsea er Didier Drogba. Ivorianeren var linket bort fra Stamford Bridge i fjor sommer, men ble til slutt værende, og har vært i knallform siden.

Spissen har bøttet inn mål i Premier League, og søndag var han på farten igjen. Spisskollega Nicolas Anelka var arkitekt.

I det 6. minutt satte franskmannen fart på høyrekanten, dro av et par mann, før han spilte ut til Drogba som ventet i feltet. Pang! Så var det Chelsea som kunne slippe jubelen løs.

Dette så lenge ut til å være nok mot et tamt Blackburn, men 20 minutter før slutt fikk blåtrøyene seg en rett i fleisen. Målet ble besørget av ingen ringere enn gladgutten El-Hadji Diouf.

Michel Salgado slo inn fra høyre, og Diouf slo Paulo Ferreira i luften ved bakerste stolpe og headet i mål. Ross Turnbull i Chelsea-buret var vel heller ikke imponerende i situasjonen.

Poengtapet betyr at Chelsea nå er fire poeng bak Manchester United på tabellen. Blåtrøyene har imidlertid én kamp mindre spilt, og kan derfor snike seg helt opp i ryggen på United.

City henger med
Bak trioen i tet utspiller det seg også en hard kamp om den viktige fjerdeplassen som gir mesterligaspill neste høst. De heteste favorittene akkurat nå er Tottenham og Manchester City.

Tottenham slo Stoke lørdag, og søndag fulgte City opp med å ta en sterk seier mot Fulham. Mål av Roque Santa Cruz og Carlos Tévez i første omgang sikret seieren for de lyseblå.

Danny Murphy scoret for vertene.

Dermed ligger Roberto Mancinis lyseblå menn som nummer fem på tabellen, to poeng bak Tottenham på fjerde. Liverpool følger på femte, mens Aston Villa også er med i kampen.

City har også én kamp mindre spilt enn Tottenham, to kamper mindre spilt enn Liverpool, og like mange kamper som Aston Villa. John Carews klubb ligger tre poeng bak City på tabellen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.