RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uforstående til GP-kritikk

Foto: Håkon Mosvold Larsen, SCANPIX
Sist oppdatert:
Islands urutinerte tropp tapte i sluttsekundene mot Ungarn. Treneren har ikke dårlig samvittighet for å ha fylt opp laget med unggutter.

TRONDHEIM SPEKTRUM (Nettavisen) ISLAND – UNGARN 27-28: Torsdag var landslagstrener Gunnar Pettersen oppgitt over at islendingene ikke stiller sitt beste lag til oppkjøringsturneringen før EM.

Den tidligere Stabæk- og Larvik-treneren Kristjan Halldorsson stiller seg uforstående til kritikken Pettersen.

- Ja, det får være hans mening. Jeg kjenner Gunnar godt fra min tid i norsk håndball, men dette er noe det norske forbundet har avtalt med vårt eget. Hadde det vært et problem, hadde de sagt ifra, sier Halldorsson til Nettavisen.

Islendingene har delt troppen i to kort tid før mesterskapet. Kun seks av spillerne som møtte Ungarn fredag, har et reelt håp om å få mye spilletid utover neste uke.

Ble igjen på Island
De resterende spillerne møter i stedet Tsjekkia hjemme på sagaøya.

- Vi har tatt på oss to oppdrag på samme tid, så da måtte det bli sånn. En del av våre beste er hjemme på Island, innrømmer han.

Og nettopp manglende rutine skulle vise seg å bli avgjørende mot Ungarn. De blå ledet med tre mål seks sekunder før slutt, men ledelsen skrumpet inn helt mot slutten. Da sluttsignalet lød var ungarerne i front, og vant kampen 28-27.

- Vi hadde helt klart muligheten til å vinne denne kampen, men vi ble for urutinerte da det gjaldt som mest. Vi hadde en matchball på kontring, men én av våre yngre spillere ble litt for ivrig og urutinert (Ungarns keeper reddet på 27-27).

- Kan klare semi
Islendingene har selv ikke de helt store ambisjonene foran EM. Men Halldorsson mener både nordmenn og dansker har mye å se frem imot i tiden som kommer.

- Er det realistisk å tro på en semifinaleplass for Norge?

- Med tanke på den puljen de spiller i, bør de kunne ta med seg to til fire poeng til mellomspillet. Så semifinalen bør være innen rekkevidde, men jeg har egentlig ingen gullfavoritter til denne turneringen. Det er veldig jevnt, og mange som kan vinne.

- Drar Norge stor nytte av å være vertskap for turneringen?

- Det er ikke sikkert at det bare er positivt. Vi arrangerte VM for 10-12 år siden (i 1995, endte på 14. plass) og spilte veldig godt i forkant, men vi fikk det ikke til i mesterskapet. Men Norge har mange rutinerte spillere, og skal greie å takle det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere