*Nettavisen* Sport.

Uhell spolerte Solbergs vinnersjanse

Foto: Massimo Bettiol / Getty Images

Innledet med fartsprøveseier før han kjørte av veien.

27.05.12 15:57

Petter Solberg hadde sjansen til å vinne sitt første VM-rally siden 2005 i Rally Akropolis denne helgen.

Spydebergmannen lå på andreplass før siste dag, og kun ti sekunder skilte opp til ledende Sebastien Loeb før de fire avsluttende etappene.

Verdensmesteren fra 2003 kjempet om seieren i Hellas med franskmannen som har vært best i verden de påfølgende åtte årene.

Solberg vant den 17. fartsprøven i Rally Acropolis søndag, men kjørte av veien på den 18. og måtte bryte.

Nordmannen traff et tre, og fikk revet av det høyre bakhjulet på bilen sin. Dermed var det greske rallyet over for Solberg for denne gang.

Det førte til at Sebastien Loeb nok en gang tok en suveren seier i sin Citroën. Etter at samtlige fartsprøver var over, viste det seg at franskmannen hadde vunnet med 40 sekunder til nærmeste konkurrent, finske Mikko Hirvonen.

Tredjeplassen gikk til en annen finne, Jari-Matti Latvala, mens Mads Østberg nok en gang kjørte flott og endte på fjerdeplassen.

Østberg var imidlertid sjanseløs på en plass på seierspallen. Det skilte mer enn tre minutter mellom ham og Latvala til slutt.

I VM-sammendraget leder Loeb klart. Østberg gikk forbi Petter Solberg og ligger på tredjeplassen, sju poeng foran Solberg.

De seks første VM-rundene er unnagjort denne sesongen. (NTB/Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.