RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ujah får karantene av LSK

Foto: Erlend Aas / Scanpix
Sist oppdatert:
LSK-stjernen blir utestengt i én kamp etter intervju med Nettavisen og uttalelser på Facebook.

Anthony Ujah må stå over den siste treningskampen før seriestart. Det opplyser Lillestrøm i en pressemelding. Årsaken er dette intervjuet med Nettavisen, hvor spissen uttrykte misnøye med at Hassane Dosso mest sannsynligvis ikke fortsetter som LSK-spiller.

Ujah var også kritisk til trener Henning Berg på Facebook.

Vil være ærlig
- Det er slike ting man ikke håper at man må oppleve, men vi har med unge mennsker å gjøre, og da kan slike ting skje. Dette er viktig læring for Anthony og viktig læring for hele laget. Anthony er ikke tilgjengelig for vår kamp i morgen på grunn av det som ble skrevet, intervjuet han gjorde, og det som sto på Facebook. I tillegg til det møtet vi hadde sammen, og det som ble sagt etter det. Mandag starter vi med blanke ark, sier Henning Berg til LSK.no.

Ujah har hele tiden vært klart på at han ikke vil gjøre noe annet enn å si sin ærlige mening.

Overfor Nettavisen forteller sportsdirektør Torgeir Bjarmann at det er trenerapparatet som har ilagt Ujah karantenen.

- Vi ønsker ærlige spillere, uten tvil. Men man må vurdere riktige fora til rett tid. Det er viktig. Men det er trenerne som har besluttet dette, sier Bjarmann.

- Ønsker takhøyde
Lillestrøm har denne uka hatt et møte med Ujah for å diskutere saken. Deretter besluttet altså Henning Berg og hans trenerapparat seg for å ilegge spissen karantene.

- Det er ikke bare den ene tingen aleine. Det totale bildet av intervjuene, Facebook, og møtene vi har hatt. Det som har blitt sagt og det som ikke har blitt sagt, har vært med i det totale bildet, sier Berg til LSK.no.

- Men han er selvsagt en del av troppen neste uke og framover, legger Lillestrøm-treneren til.

Berg hevder likevel at karantenen ikke betyr at spillerne ikke får ha egne meninger.

- Jeg synes det er bra at spillerne bryr seg og har meninger. Vi må ha takhøyde. Men det er viktig at man signaliserer ting på rett måte og tar de via rette kanaler. At når man uttaler seg uttad, så har man klubben i bakhodet og de man jobber sammen med. Det er helt ålreit å være uenig, men innenfor visse grenser.

Sikret seg Sekour
Lillestrøm sikret seg torsdag franskmarokkaneren Youssef Sekour (23), en defensiv midtbanespiller med fortid i Bordeaux, Nantes, Sedan og Lierse. Avtalen gjelder fram til 1. august.

- Vi har signert kontrakt med Youssef Sekour. Han vil i første omgang være LSK-spiller fram til 1. august. Vi har forhåpninger om at han kan vise oss så mye at vi ønsker å forlenge seinere, sier Bjarmann til LSK.no.

Sekour var kontraktløs og koster dermed ikke Lillestrøm annet enn lønnen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere