Gå til sidens hovedinnhold

«Ujah gjør akkurat som Balotelli»

Den tidligere LSK-spissen har funnet tilbake til scoringsformen i Tyskland.

Anthony Ujah forlot Lillestrøm til fordel for Mainz sommeren 2011. Han slo aldri skikkelig til i den tyske klubben, men siden han ble utlånt til Köln i august har det gått meget bedre for den målfarlige nigerianeren.

På 14 kamper har spissen notert seg for syv scoringer og to målgivende pasninger i 2. Bundesliga.

- Jeg trives veldig bra om dagen, for jeg har savnet å spille fotball regelmessig. Nå føler det godt å være fast på laget og score mål, noe som sender tankene tilbake til tiden i Lillestrøm, sier Ujah til Nettavisen.

Balotelli?
Den tidligere LSK-spissen begynner også å bli en profil i tysk fotball. Etter at han reddet ett poeng for Köln i sist kamp mot Braunschweig, sammenlignet aviser ham med Mario Balotelli.

«Etter 2-1 mot Braunschweig slapp Ujah følelsene løs i søndre sving. Han gjorde akkurat som Balotelli», kunne man lese.

Feiringen ble naturlig nok sammenlignet med Balotellis berømte feiring under sommerens EM-sluttspill. I teksten trakk de også paralleller mellom spillestilen til Ujah og Manchester City-spissen.

- Haha, Balotelli er et større talent enn meg, men det er hyggelig å lese sånne saker, sier Ujah om den saken.

Ikke nok med at målene renner inn, han ble denne uken kåret til månedens spiller i Köln for andre gang på rad.

- Det er utrolig gøy, og jeg må takke lagkameratene mine som har hjulpet meg med å finne meg til rette, sier Ujah, som har to mål på de to siste kampene.

Var LSK-kontakt
- Følger du fortsatt med på norsk fotball?

- Ja, det gjør jeg. Molde har gjort en god jobb med å forsvare tittelen, og det var overraskende å se at Strømsgodset havnet så høyt på tabellen. Jeg hadde virkelig ønsket at Lillestrøm skulle havne over Vålerenga på tabellen, men det var en bra avslutning på sesongen, og de vant mot Vålerenga i den nest siste kampen, sier Ujah.

- Det gikk rykter om en retur til Lillestrøm før du ble utlånt til Köln. Rykter eller sannhet?

- Det var kontakt, men ikke så veldig konkret. Jeg hadde en fin tid i Norge, og Lillestrøm vil alltid være et hjem for meg. Jeg er sikker på at jeg kommer tilbake en dag, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Annerledes i Tyskland
Han forteller at det var ble en tøff overgang fra norsk til tysk fotball, men at han lærer mye for hver dag som går. Han begynner også å bli mer vant til det tyske fotballivet.

- Det er veldig annerledes, mye på grunn av stemningen rundt kampene. På Köln-kamper er det alltid rundt 40.000 tilskuere eller mer, og dette er det nest høyeste liganivået. Tempoet er høyere her nede, og det er flere treningsøkter. Norge er uansett en bra liga å være i, for man blir forberedt på større utfordringer. Hvis man gjør det bra i Norge, har man en god sjanse andre steder, sier han.

Selv om Ujah stortrives på utlån i Köln, vil han ikke spekulere i om overgangen kan bli permanent.

- Jeg har en kontrakt med Mainz som strekker seg til 2015, og jeg respekterer den kontrakten. Nå er jeg i Köln i ett år, og hva som skjer i fremtiden er utenfor min kontroll, avslutter han.

Fredag klokken 18 spiller Ujah og Köln borte mot Sandhausen. Kampen kan du følge i vårt livesenter.

LES FLERE SAKER:

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene