RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ukjent tenåring stanset Chelsea

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Hørt om Gabriel Agbonlahor (19)? Ikke? Chelsea-forsvaret vet definitivt hvem han er nå.

CHELSEA - ASTON VILLA 1-1: Tenårings-spissen på Aston Villa, som holder blant andre Milan Baros ute av laget, sikret Martin O'Neills mannskap ett overraskende poeng på Stamford Bridge lørdag. Agbonlahor var på rett plass inne i feltet like før pause og nikket elegant inn 1-1.

Uten tap

Agbonlahor var for øvrig et uromoment for John Terry & Co. i Chelsea-forsvaret. Han snappet opp feilpasninger, forserte langs høyrevingen og viste at Villa har en knallspiss i emning. unggutten er i tillegg lokalfødt og gått gradene i Villas juniorsystem, bakgrunnsinformasjon som gjør at blodfansen trykker han ende tettere til brystet.

Dermed er Villa fremdeles ubeseiret i årets ligasesong - og kun tre poeng bak Chelsea som ligger på topp. Det er tydelig at den nye manageren Martin O'Neill har fått inn nye kvaliteter i laget, ikke minst en større defensiv trygghet. Laget har kun sluppet inn fire mål på syv kamper så langt.

- Det er mer selvtillit i laget nå. Tidligere ville vi ha lagt oss ned og ikke trodd på oss selv, men vi viser en skikkelig fighterevne nå, sa O'Neill til Sky Sports etter kampen.

Miss på miss

Så skal det sies at Chelsea var udyktige som ikke scoret flere enn det Didier Drogba tuppet inn fra to meter etter bare tre minutters spill. Både Frank Lampard, Drogba igjen, Arjen Robben og Shaun Wright-Phillips hadde flere store sjanser som enten traff treverket, gikk utenfor eller ble reddet av Thomas Sørensen.

- Det var en av disse kampene da vi skapte mange sjanser uten å score. Jeg foldet hendene og ba om at ballen skulle treffe nettmaskene, på samme måte som Martin O'Neill ba om at kampen skulle blir ferdig, sa Chelsea-manager Jose Mourinho til Sky Sports.

Fire minutter på overtid var også John Terry frampå på en corner og så ut til i kjent stil å nikke inn 2-1. Men headingen størk den høyre stolpen og gikk utenfor.

Dermed kan Chelsea miste tabellteten til Manchester United dersom de røde djevlene slår Newcastle på Old Trafford søndag.

Takket være 19 år gamle Gabriel Agbonlahor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere