*Nettavisen* Sport.

Ukomfortabel i grønt

Foto: DENIS BALIBOUSE (scanpix)

Mark Cavendish, José Joaquin Rojas og Phillipe Gilbert kjemper en innbitt kamp om den grønne poengtrøyen.

Mark Cavendish leder kampen om den grønne trøyen før etappen til Pleateau de Beille. Fokus er på den gule trøyen på den knallharde fjelletappen, men det er også i dette terrenget Phillipe Gilbert, og muligens Rojas, vil ta poeng på den raske briten i grønt.

- Jeg føler meg ikke komfortabel med den grønne trøyen, sa Cavendish, ifølge feltet.dk, etter fredagens etappe til Lourdes.

Phillipe Gilbert angrep hovedfeltet over Col d’Aubisque og hentet inn flere poeng på Cavendish. Stunt som dette kommer Gilbert til å fortsette med helt til han tar trøyen fra britens skuldre.

- Det var skikkelig hardt de siste 20-25 kilometerne. Men jeg tok noen poeng, som er viktig, og noen sekunder også, sa Gilber til cyclingnews etter stuntet ned fra Col d’Aubisque.

I tillegg til bakkespesialisten Gilbert og sprinteren Cavendish kjemper José Joaquin Rojas fortsatt om den grønne trøyen. Jokeren fra Movistar har tatt det beste fra Gilberts og Cavendish’ verdener og er en meget klatresterk sprinter. Rojas allsidighet kan avgjøre det til sin fordel.

Mens det er få rene spurtetapper igjen er det mange etapper hvor Gilbert, og eventuelt Rojas, kan ta poeng på HTC-High Road-rytteren.

Det brygger opp til en durabelig fight om den grønne trøyen. Foran den fjortende etappen leder Cavendish med sine 264 poeng, Rojas er på andreplass med sine 251 og Phillipe Gilbert har 240 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag