Gå til sidens hovedinnhold

Ullevål-trio til junior-VM

Bandyspillerne Ola Skåre, Lasse Thorkildsen og Jonas Tjomsland skal representere Norge i junior-VM på hjemmebane.

Ullevål: Junior-VM avholdes på Bergbanen fra 24. - 26. januar. Ullevål-spiller og kaptein på juniorlandslaget, Jonas Tjomsland, synes det er stas at turneringen spilles på hjemmebane.

– Det blir veldig kult. Det kommer til å bli folksomt på Bergbanen med mange tilskuere og bra stemning. Det er ekstra kjekt å ha venner og familie på tribunen når VM starter, så jeg gleder meg veldig, sier Tjomsland.

Tøff konkurranse

Trioen har vært gode for Ullevål denne sesongen og får nå muligheten til å måle ferdigheter mot verdens beste bandy-nasjoner.

– Det er alltid stort å representere Norge. Jeg har vært med på u19-landslaget en stund nå og har i tillegg representer u23-landslaget i noen kamper, så jeg vet hvor høyt nivået er og hvor tøft det kommer til å bli, sier Tjomsland.

Her kan du se kampprogrammet til Norges Bandyforbund (ekstern side).

Fire nasjoner

Det er fire nasjoner som skal konkurrere om tittelen, og Norge får tøff motstand å bryne seg på når Russland, Finland og Sverige kommer på besøk.

– Det er tvilsomt om vi vinner turneringen, men vi skal gjøre vårt beste. Det er et helt annet forhold til bandy i de beste nasjonene enn det er i Norge. Flere av spillerne som kommer til Norge er i profesjonelle klubber og tjener penger på å spille bandy, sier Tjomsland.

LES OGSÅ: GUIDE: Her kan du gå på skøyter i Oslo

Underholdende sport

Landslagskapteinen håper at junior-VM kan bidra til at nordmenn får øynene opp for sporten

– Det er egentlig en typisk norsk sport som er morsom å spille og underholdende å se på. Bandy ligner litt på fotball på mange måter, så det er litt rart at ikke flere spiller. Per dags dato er det ikke en stor sport i Norge, men kanskje junior-VM kan øke interessen, sier Tjomsland.

Gode Holdninger

Landslagstrener for U19-landslaget, Dag Erik Amundsen, fremhever innstillingen til Ullevål-spillerne som deres fremste egenskap.

– Dette er spillere som først og fremst er vedlig gode bandyspillere, men som også har holdningene og konkurranseinstinktet for å lykkes. Ullevål-spillerne har denne sesongen hatt et solid defensivt spill og vært farlige foran mål, så jeg håper de viser frem disse kvalitetene i junior-VM, sier Amundsen.

LES OGSÅ: Vraket i VIF, får sjansen i Monaco

Stiller for å vinne

Dag Erik Amundsen innser at det blir en tøff turnering, men har troen på at Norge kan overraske.

– Vi må være realistiske å innse at vi er outsidere. Vi er avhengige av at alle fungerer og prestere opp i mot sitt beste for å ha en sjanse. Målet vårt før turneringen har vært å ta bronse, men vi går alltid for seier, og hvis alt klaffer kan vi fort overraske, sier Amundsen.