Pål Anders Ullevålseter måtte bryte Rally Dakar etter at motorsykkelen hans skar seg under mandagens 2. etappe. Sykkelen vet han ikke om han får se igjen.

Ullevålseter var ifølge pressekontakt Håkon Bjercke svært, svært skuffet etter at årets Dakar-rally er over for nordmannens del. Han er ikke skadd på noen måte, og han forteller at sykkelen rett og slett bare stoppet.

- Motoren på Ullevålseters KTM skar seg etter rundt 290 kilometer av dagens spesialetappe på totalt 433 km mellom San Luis og San Rafael. Hvorfor den skar seg er helt uvisst for teamet og har ikke noe med oljemangel å gjøre, hvilket ofte er årsaken, skriver Bjercke i en pressemelding.

Tvilsom «hjelp»
Ekstra spesiell ble situasjonen av at 45-åringen ikke vet om han får se sykkelen sin igjen.

Etter at den stoppet, ble en noe forvirret Ullevålseter møtt av fem menn som ifølge ham selv så noe tvilsomme ut. De skal ha sagt at de skulle hjelpe ham å frakte den ødelagte sykkelen tilbake til depotet.

Ullevålseter etterlot noe motvillig sykkelen til «hjelperne» og fikk så sitte på med broren til de ene av mennene. Men etter at sjåføren hadde en merkelig telefonsamtale, der han ble fortalt at broren hans hadde skutt seg og er død, ble nordmannen sluppet av. Ullevålseter fikk sitte på videre med noen andre og vet altså ikke hva som skjer med motorsykkelen, ifølge pressemeldingen.

Vil prøve igjen
Det ble en surrealistisk dag som avsluttet årets rally for Ullevålseter. Han håper ifølge Bjercke at han kan gjøre comeback i 2015.

Søndagens åpningsetappe i Dakar-rallyet ble beskjeden for nordmannen. Da kjørte han inn til 43.-plass.

Ullevålseters beste plassering i rallyet er 2.-plassen fra 2010. (©NTB)