Gå til sidens hovedinnhold

Ullevålseter innledet Africa Race med sterk 2.-plass

Pål Anders Ullevålseter fikk en god start på ørkenrallyet Africa Race. Han var i mål som nummer to etter den 92 kilometer lange spesialetappen i Marokko.

Ullevålseter jakter nok en sammenlagtseier i rallyet han vant både i 2015 og 2016. I 2017-utgaven måtte han nøye seg med 2.-plassen.

Før start varslet den norske motorsykkelveteranen at italienske Paulo Ceci kom til å bli en lei nøtt å knekke i årets løp, og tirsdag var det nettopp Ceci som plasserte seg foran Ullevålseter på åpningsetappen.

To minutter og 19 sekunder skilte de to ved målgang på spesialetappen i marokkanske Merada.

– Jeg er kjempefornøyd med første etappe. Vanligvis har jeg en tendens til å starte litt forsiktig, men utgangspunktet mitt er bedre enn i fjor, og jeg kjører raskere nå. Jeg ble forbikjørt av italieneren som forventet, men jeg klarte fint å holde følge, sa Ullevålseter etter målgang.

Fraktet med båt

Ullevålseter og rivalene ankom Marokko tidligere tirsdag etter å ga blitt fraktet med båt over Middelhavet fra Frankrike. Etter en fem mil lang transportetappen ble spesialetappen gjennomført med start i Ameziane og mål i Merada.

Deretter ventet en ny transportetappe på nærmere 50 mil.

Russiske Dmitrij Agosjkov ble nummer tre på tirsdagens etappe. Han var drøyt halvannet minutt bak Ullevålseter i mål.

Må klare seg selv

Nordmannen stilte til start i årets Africa Race sammen med «lærlingene» Kristian Felix Jensen og Marius Helmersen. Det er første gang at det er med tre nordmenn i det tøffe ørkenrallyet.

Ullevålseter har brukt det siste året på å forbedre lagkameratene på å klare seg i ørkenen uten sin mentor.

Tirsdag innledet Jensen og Helmersen rallyet med 12.- og 15.-plass på en meget krevende etappe.

– Det er kanskje den råeste navigeringen noensinne på en første etappe, så jeg syntes litt synd på de norske førstereisgutta underveis, sa Ullevålseter.

Årets Africa Race består i alt av 12 etapper. Målgang er i Senegals hovedstad Dakar 14. januar.

(©NTB)

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett