*Nettavisen* Sport.

Ullevålseter kjørte ut på sisteetappen

Foto: Håkon Bjercke

Pål Anders Ullevålseter kjørte rett inn i et tornekratt.

Han avsluttet Dakar-rallyet i den chilenske hovedstaden Santiago ved å bli nummer 19 på siste etappe lørdag.

Ruben Faria fra Portugal vant den siste etappen. Han slo nordmannen med seks minutter og 42 sekunder.

Ikke overraskende gikk sammenlagtseieren i motorsykkelklassen til franske Cyril Despres, som tok sin femte seier i rallyet. Han vant med tiden 43 timer, 24 minutter og 22 sekunder. Despres vant også i 2005, 2007, 2010 og 2012.

Ullevålseter var over tre timer bak den suverene vinneren. Han gir følgende oppsummering av sine opplevelser i Sør-Amerika.

- Vanligvis pleier sisteetappen og være ganske lett, men det var den ikke denne gangen. Det var beintøft om plassene, og støvet sto fra start til mål, sa Ullevålseter.

- Jeg føler at jeg kjørte ganske bra, bortsett fra at jeg kjørte rett inn i et tornekratt like før målgang. Ikke helt den avslutningen jeg hadde håpet på.

Uhell og konkurranse

Avslutningen ble typisk for hele rallyet hans. Det ble veldig mange uhell for Ullevålseter i årets utgave.

- Dakar-rallyet har vært tøffere for min del enn tidligere. Sett bort fra noen småulykker som jeg tapte tid på, har jeg fått tøffere konkurranse enn ventet fra en del hittil ukjente ryttere. Disse er bedre på enduro og motocross enn meg. Det vil si mer kupert terreng, mindre sand og åpne landskap. I utgangspunktet skulle man tro at disse ville komme til kort på navigeringen, som jeg vanligvis er god på, men det har vært mindre navigeringsutfordringer i år, og de har derfor fått angripe etappene mer eller mindre som de har villet. Jeg kommer derfor til å legge om litt på treningen og de øvrige forberedelsene foran Dakar 2014, sa han.

- Selv om jeg ikke nådde så høyt som jeg hadde ambisjoner om, er det ganske deilig å fullføre Dakar for 10. gang. Jeg gleder meg til å komme hjem og er ikke så skuffet over at jeg er utenfor topp 10 for første gang i karrieren. Dette er stort å være med på, og jeg synes det føles godt å ha fullført nok en gang, sluttet tøffingen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.