*Nettavisen* Sport.

Ullevålseter klatret

Foto: Team UIlevålseter

Pål Anders Ullevålseter avanserte én plass i sammendraget før Rally Dakars siste etappe søndag.

15.01.12 08:55

På den 275 kilometer lange fartsetappen i Peru kom nordmannen i mål på 3.27.11 og var knappe seks minutter bak vinneren, portugisiske Helder Rodrigues. I sammendraget er Ullevålseter 2.15.47 timer bak ledende Cyril Despres fra Frankrike.

- Jeg er kjempeglad for at jeg i det hele tatt klarte å kjøre i dag etter gårsdagens muskelrift. Det var veldig rett fram i åpent landskap i dag, og derfor slet jeg ikke så mye med smerter som jeg ville ha gjort om det var krappe svinger og mange humper, sa Ullevålseter.

Han besvimte etter målgang på fredagens etappe. Da hadde han sterke smerter i brystet. Han rev en muskel da han skulle løfte opp motorsykkelen sin etter en velt 10 kilometer ut i etappen.

- Det var ett sted der alle kjørte feil lørdag hvor jeg nesten tok den rette veien. Dessverre var jeg for preget av skaden til at jeg turte å gjøre noe annerledes, og dermed mistet jeg muligheten til å ta igjen opp til to minutter på de andre, mente Ullevålseter.

Ned til 7.-mann Gerard Farres Guell fra Spania skiller bare 25 sekunder. Dermed må nordmannen kjøre godt også søndag for å beholde 6.-plassen i Dakar-rallyet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.