Gå til sidens hovedinnhold

Ullevålseter legger opp

Pål Anders Ullevålseter legger opp som ørkenrallykjører.

Pål Anders Ullevålseter legger opp som ørkenrallykjører. Det melder han i en pressemelding.

Ullevålseter har vært en del av ørkenrallysporten i seksten sesonger. Lite lyst på sponsorjakt er en av grunnene til at han nå velgere å legge sykkelhjelmen på hylla.

- De siste to årene har det blitt tyngre økonomisk, og energien for å gå på sponsorjakt er ikke lengre 100% tilstede. Utgiftene gjør at jeg biter meg litt i halen. I fjor høst vant jeg Merzuga Rally i Marokko og i januar i år vant jeg Africa Race. Jeg opplevde med dette drømmen om Afrika igjen. Tidspunktet for å gi seg føles derfor veldig riktig, men samtidlig rart, skriver han i pressemeldingen.

Verdensmester
Ullevålseter har lenge vært en av de største norske profilene innenfor motorsportverden. Han har kjørt Paris - Dakar tolv ganger, med andreplass i 2010 som beste plassering. Han har også kjørt St. Petersburg - Beijing i 2008, og han ble verdensmester i 2004.

Det er likevel ikke resultatene som er hans beste minner.

- Det er alle turene, episodene, menneskene og opplevelsene som har betydd mest. Støtten fra alle fans, medier og samarbeidspartnere har gjort drømmen virkelig. For den muligheten er jeg evig takknemlig, skriver Ullevålseter i pressemeldingen.

Ikke helt ferdig
Helt ferdig med motorsporten er han likevel ikke.

- Gutten i meg lever fremdeles, så jeg kommer til å konkurrere nasjonalt i en stund til fremover, i tillegg til å være engasjert i sporten på flere plan.

Ullevålseter er et stort forbilde for alle unge motorsyklister her til lands. Det å ha han engasjert i sporten, vil kunne være til stor hjelp for landets unde talenter.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett