*Nettavisen* Sport.

Ullevålseter taper terreng i Dakar-rallyet

Foto: Team Ullevålseter (Scanpix)

Antofagasta (NTB): Motorsyklist Pål Anders Ullevålseter kjørte inn til 11.-plass på mandagens etappe i Dakar-rallyet og taper ytterligere terreng sammenlagt.

Nordmannen endte 15 minutter og 38 sekunder bak etappevinner Marc Coma fra Spania. Spanjolen med tre seirer bak seg i ørkenrallyet, tok samtidig over ledelsen i sammendraget.

Ullevålseter avanserte riktignok til 12.-plass, men er 1 time, 48 minutter og 53 sekunder bak.

- Jeg kjørte meg fast på en nypreparert vei av leire, som i utgangspunktet så veldig fin ut. Den var liksom preparert for at vi skulle kunne kjøre på den størknede leiren. Men den hadde ikke størknet. Stod bom fast etter å ha sunket cirka 40 centimeter med både sykkel og kropp, forteller Ullevålseter i en pressemelding.

- Etter hvert fikk jeg hjelp av tre karer, som fikk meg løs. Jeg tapte mellom sju og åtte minutter på det hele. Verre var det for Cyril Despres, som ledet hele Dakar. Han satt fast i 13 minutter og mistet sammenlagtledelsen til fordel for dagens vinner og regjerende mester, Marc Coma.

Ullevålseter var fornøyd med kjøringen etter uhellet.

- I kveld skal jeg bytte motoren. Så med det følger 15 minutter tidsstraff. Det var imidlertid heldig at jeg ikke blåste motoren da jeg prøvde å komme meg ut av leiren i dag, for da hadde tidstapet vært enda større. Satser på at den nye motoren funker bra og at jeg kan fortsette å avansere på sammenlagtlisten, sier han.

Den åttende etappen strakte seg over totalt 722 kilometer (477 km fartsetappe) fra Copiapó til Antofagasta i Chile.

Franskmannen Cyril Despres er toer totalt (9.32 minutter bak), mens puertoricaneren Helder Rodrigues er treer (51.37).

Ullevålseters beste plassering i Dakar-rallyet er annenplass fra 2010. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.