RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I LEDELSEN: Pål Anders Ullevålseter.
I LEDELSEN: Pål Anders Ullevålseter. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Ullevålseter tok ledelsen i Afrika

- Det var svært vanskelig navigasjon underveis.

Pål Anders Ullevålseter leder etter første dag av ørkenrallyet Africa Race. Det var en iskald opplevelse i Atlasfjellene i Marokko.

- Det var svært vanskelig navigasjon underveis. Jeg gjorde to småfeil, men rettet meg raskt inn, så jeg er veldig fornøyd med egen prestasjon. Jeg stolte på meg selv hele veien, sier Ullevålseter i en pressemelding etter mer enn 11 timer på motorsykkelen.

Han kjørte med muffer på hendene hele veien, og med ryggsekk der han hadde vindklær og tykke hansker. Før siste transportetappe tok han på seg alt innholdet. Han var dermed en som var best kledd av alle, og likevel frøs han hele veien. Han sa at han syntes synd på konkurrentene.

Det er dobbelt norsk i teten etter første etappe. Ullevålseter fikk tiden 1.51.54 og var 8,34 minutter foran John Olav Lindtjørn.

- Siden jeg kjørte først i løypa hadde de andre spor å følge, men på de vanskeligste stedene var det steinrøys og derfor vanskelig for de andre å se sporene mine. jeg tror mange kjørte feil, sier Ullevålseter.

- Sykkelen går kjempebra, og jeg er veldig fornøyd. Den er helt ny, og jeg har ikke fått kjørt den inn før nå. Den er smidig og rask, og vi er blitt venner nå. Det blir spennende å se hvordan den oppfører seg i ørkensanden.

Onsdag kjøres en fartsprøve på 377 kilometer. Det har vært mye regn i området der det kjøres nyttårsaften, og vannet kan by på utfordringer.

Africa Race avsluttes i Dakar søndag 11. januar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere