Gå til sidens hovedinnhold

Ullrich' dopingsak utsatt

Tyskeren, som la opp i kjølevannet av «Operación Puerto», har ennå ikke fått saken behandlet.

- Etter noen personlige vanskeligheter i fortiden har jeg nå funnet igjen gleden med sykling. Sykling har alltid vært den viktigste delen av livet mitt og nå finner jeg det hyggelig igjen, sa Jan Ullrich tidligere denne uken.

Det til tross for at hans dopingsak, som stammer fra «Operación Puerto» i 2006, ikke har blitt avklart enda.

Les også: Ullrich: - Funnet igjen gleden

Tyskeren la opp 26. februar 2007, og sa følgende:

- I dag vil jeg legge opp som profesjonell syklist. Som syklist har jeg aldri jukset.

Likheter med Valverde-saken?
Opprinnelig skulle CAS - som fikk saken av det sveitsiske sykkelforbundet - gi en avklaring i saken innen 20. oktober, men de har fått fristen utsatt til 30. november.

- Det viser hvor komplisert saken er. Vi ville alle sammen, inkludert Jan, at saken skulle være overstått, sier Falk Nier, talsmann for Jan Ullrich, til 1asport.de.

Saken stammer fra statsadvokaten i Bonn, hvor de fant beviser for at Jan Ullrich' blod ble lagret hos Eufermiano Fuentes. I tillegg skal Tour de France-vinneren fra 1997 ha overført penger til den spanske gynekologen, som er sterkt knyttet til «Operación Puerto».

Førstnevnte bevis gir nok grunn til bekymring i Ullrich-leiren. Alejandro Valverde, bedre kjent som «Valv.Piti», ble utestengt i to år av CAS etter at hans DNA ble funnet i blodposer hos Eufermiano Fuentes. I det andre beviset er nok mindre CAS kan gjøre, da for eksempel Fränk Schlecks overføring på 7000 euro til samme lege, ikke fikk noen konsekvenser for sykkelstjernen.

Selve utestengelsen kan han nok leve med, men verre er det nok med ryktet til 37-åringen og eventuelle fratatte resultater.

Kommentarer til denne saken