I forbindelse med den beryktede operasjon Puerto forsvant Jan Ullrich ut av sykkelsporten i 2006.

Siden den gang har han levd et tilbaketrukket liv, og det har vært mange rykter om tyskerens mentale helse. Blant annet skal han ha vært gjennom en periode med depresjon.

Nå smiler livet til tyskeren igjen.

- Etter noen personlige vanskeligheter i fortiden har jeg nå funnet igjen gleden med sykling. Sykling har alltid vært den viktigste delen av livet mitt og nå finner jeg det hyggelig igjen, sier han.

Bakgrunnen for de sjeldne sitatene fra tour-vinneren i 1997 er at han skal delta i et terreng-sykkelritt i USA.

- Sykkelsporten bringer en spesifikk livsstil, i tillegg til livskvalitet gjennom helse, god form og glede. Jeg ønsker å dele dette med andre, og konseptet med «Gran Fono USA» passer perfekt med dette målet.

Ullrich levde med et enormt press som profesjonell sykkelrytter. Det er svært få som er så harde som den tyske pressen, noe Ullrich åpenbart likte dårlig. Ullrich innrømmer nå at han hadde enkelte tunge stunder i karrieren.

- På noen punkter i min profesjonelle karriere var jeg ikke i stand til å nyte noe så enkelt som å sykle i forskjellige områder. Jeg kunne ikke nyte den enkle gleden med kameratskapet med mine lagkamerater og noen ganger var det den harde ytelsen helt uten glede. Nå har alt dette forandret seg og verdiene og filosofien til dette rittet passer perfekt med mine mål og verdier med å ha det morsomt, mens jeg fremdeles er konkurransedyktig, avslutter Ullrich.

PS: Jan Ullrich ble aldri dårligere enn nummer fire i Tour de France. Han har sju etappeseirer og fem andreplasser sammenlagt, i tillegg til seieren fra 1997. I år 2000 vant han OL-gull på landeveien i Sydney. Han er to ganger verdensmester i tempo og vant amatør-VM i Oslo i 1993.