Torsdag mottok Jan Ullrich beskjeden om en toårig utestengelse fra idrettens voldgiftsrett.

Det markerer slutten på et trist kapittel som startet med at Ullrich - og en rekke andre sykkelstjerner - ble nektet start foran 2006-versjonen av Tour de France.

I et innlegg på sin egen hjemmeside innrømmer 38-åringen at han pleide omgang med Eufemiano Fuentes.

- Jeg bekrefter at jeg hadde kontakt med Fuentes. Jeg vet at det var en stor feil, og noe jeg fortsatt angrer på. På bakgrunn av dette, ønsker jeg ydmykt å be om tilgivelse fra alle: Jeg er veldig lei meg. Når jeg ser tilbake nå, er det åpenbart at jeg burde agert annerledes i visse situasjoner gjennom karrieren, skriver Ullrich.

Tomrom etter Armstrong
Han begrunner samarbeidet med Fuentes, som var hovedmannen bak etterforskningen som fikk navnet Operación Puerto, med økt press i forhold til å hente hjem tittelen fra Tour de France det året.

- Jeg ønsket å få alt ut av Tour de France i 2006. Etter tittelen i 1997 og fem andreplasser, var presset enormt fra publikum, sponsorene og meg selv. Alle ville vi ha nok en tourtittel, spesielt etter at Lance Armstrong la opp.

Slik skulle det altså ikke gå. Ullrich ble nektet start, han ble sparket fra T-Mobile noen uker senere og la opp som syklist i 2007.

Dommen fra voldgiftsretten fratar ham nå tredjeplassen fra Tour de France i 2005 og sammenlagtseieren i Tour de Suisse (2006).

- Jeg aksepterer dommen
Ullrich ble felt av bloddoping hos CAS, men han kommer ikke med noen direkte innrømmelse av skittent spill i pressemeldingen han selv har forfattet.

- Jeg aksepterer dommen og vil ikke ettergå den. Ikke fordi jeg er enig med voldgiftsretten på alle punkter, men fordi jeg ønsker å bli ferdig med denne saken.

- Dagens kjennelse vil ikke få noe innvirkning på mine framtidsplaner. Jeg har ikke hatt noen planer om returnere til den profesjonelle sykkelsporten som aktiv syklist. Denne uttalelsen er alt jeg vil si om denne saken. Jeg kommer ikke til å uttale meg i offentligheten og håper på forståelse for det. Jeg setter herved en strek over denne saken, skriver Ullrich.