RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ulseth ny hovedtrener på Alfheim

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Assistenttrener Otto Ulseth ble onsdag formiddag ansatt som ny hovedtrener i Tromsø. - Jeg hadde aldri sagt ja om jeg ikke trodde at jeg var i stand til å håndtere jobben, sier Ulseth.

På en pressekonferanse onsdag ble det klart at årets assistenttrener Otto Ulseth overtar som hovedtrener fra og med 1. januar og fortsetter frem til 2006. Per-Mathias Høgmo trakk seg fra stillingen ved sesongslutt.

- Jeg er ydmyk i forhold til oppgaven, men jeg hadde aldri sagt ja om jeg ikke trodde at jeg var i stand til å handtere jobben. Spillernes støtte var helt avgjørende for min beslutning. Jeg lover å jobbe knallhardt, med entusiasme og glede, fra og med første økt i januar, sier Otto Ulseth.

Takket nei
Otto Ulseth takket først nei til å overta som sjefstrener.

- I samråd med Otto selv så vi innledningsvis i prosessen bort i fra ham som en aktuell kandidat. Ikke for at han ikke var kvalifisert, men fordi han sjøl sterkt signaliserte at dette var et uaktuelt aternativ, opplyser Lars Espejord i TIL-styret på pressekonferansen.

Han forteller videre at de omsider maktet å overtal Otto Ulseth til å takke ja til jobben som hovedtrener på Alfheim.

- Underveis i prosessen ba vi derfor Ulseth om å vurdere saken på nytt. At han nå har landet på at han har den gnisten som skal til for å ta denne utfordringen er meget, meget gledelig. Otto har det som skal til, kontinuiteten ivaretas, store deler av støtteapparatet blir med videre og spillergruppa stiller seg bak den nye løsninga. Dette blir bra, sier Espejord ifølge Tromsøs hjemmeside.

Langsiktig løsning
Daglig leder Bjørn Tore Markussen håper Otto Ulseth blir i jobben som hovedtrener i lang tid.

- Vi har jobbet mye med å forbedre trenings- og læringsmiljøet i år - dette arbeidet ønsket vi å videreføre. Vi ønsket en langsiktig løsning, sier han.

- Det eneste vi føler at vi ikke har fått med ansettelsen av Otto, er dette med langsiktighet. Otto har som kjent permisjon fra Adresseavisa, og skal tilbake dit fra og med 2006. Men man kan se på denne løsninga som ei fullføring av det toårsløpet som ble lagt da Høgmo kom i fjor. Det gir oss dessuten all den tid vi trenger for å få på plass ei god langsiktig løsning fra og med 2006, fortsetter han til klubbens hjemmeside.

Spillerne jubler
Tromsøs spillertalsmann Ole Martin Årst sier samtlige i troppen ser frem til å få Otto Ulseth som sin nye sjef.

- Vi spillere stiller oss 100% bak det valget som styret og ledelse har gjort med tanke på neste sesong. Vi har hatt en dialog med ledelsen underveis, er tatt med på råd, har fått god informasjon og vi er glade for at det endte som det gjorde, sier han.

- Otto er en bra mann, og viktigst av alt, han kan videreføre en kurs som vi samtlige har sterk tro på. Vår største frykt når Per kunngjorde at han gir seg var at vi skulle få inn noe helt nytt og annerledes, fastslår Årst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere