Ulseth vil skape humør

Foto: (scanpix)

TROMSØ (TV 2 Nettavisen): - Jeg representerer humør, inspirasjon, trygghet og åpenhet. Det er viktige elementer for å hente ut spillernes iboende ferdigheter, sier Otto Ulseth med typiske Rosenborg-ord.

27.11.03 15:45

På en godt besøkt pressekonferanse i Tromsø var både Bjørge Stensbøl, Otto Ulseth og Per-Mathias Høgmo til stede.

Overraskelse
Ansettelsen av ny hovedtrener sto på dagsorden, en sak som har dratt ut i lang tid. Den store overraskelsen har vært valget av Adresseavisens sportsredaktør Otto Ulseth som assistenttrener.

- Jeg representerer humør, inspirasjon, trygghet og åpenhet. Det er viktige elementer for å hente ut spillernes iboende ferdigheter, sier Ulseth.

- Hvorfor tok du denne jobben?

- Til det er det to grunner: Det er veldig bra jaktterreng her oppe, pluss at Høgmo spurte! smiler Ulseth.

Godt lag
Han har stor tro på Tromsø - kanskje ikke rart etter at de slo Rosenborg to ganger i år.

- TIL har et veldig godt lag, som vil bli bedre. Det vil jeg være med på. Morten Gamst Pedersen er for eksempel en internasjonal utøver som kan komme til å delta for Norge i VM-sluttspillet i Tyskland om to år, mener Ulseth.

Om ikke Gamst Pedersen har den store troen på akkurat det, så er han glad for ansettelsen av Høgmo.

- Resultatene til Per taler for seg selv. Han har en evne til å få spillerne til å tro at de er best, sier Gamst Pedersen til TV 2 Nettavisen.

Terje Skarsfjord og Tore Rismo skal også inn i trenergruppa.

Olympiatoppen inn
På pressekonferansen kom det fram at TIL-formann Gunnar Wilhelmsen tidlig ønsket å samarbeide med Olympiatoppen. Og Olympiatoppen ønsket Høgmo inn i dette samarbeidet. Deretter har Høgmo valgt Ulseth som sin assistent.

Høgmo skal være delvis lønnet og ansatt i Olympiatoppen. Han får ansvaret for å skape resultater - ikke bare i fotball, men det er også nærliggende å tenke på kombinertmiljøet i indre Troms, vinteridretter som langrenn, kombinert og hopp.

- Han representerer en ekstrem prestasjonskultur, sier Stensbøl om ansettelsen av Høgmo.

Internasjonale resultater
Og presset på Høgmo og Tromsø blir formidabelt.

- Vi beskjeftiger oss ikke med nasjonale prestasjoner. Vi jobber for å skape internasjonale resultater, sier Stensbøl klart.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.