RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ulsrud knep seieren igjen

Foto: REUTERS / Andy Clark / Scanpix
Sist oppdatert:
Tok et nytt lite steg mot finale etter å ha ført curlinggutta til den sjette strake triumfen i VM.

Det norske curlinglandslaget og skip Thomas Ulsrud slo Frankrike 5-4 etter forlengning i natt norsk tid. Dermed er gjengen med de fargerike buksene klar for spill om semifinale mot Sverige lørdag kveld.

Hjemmefavoritt Canada er finaleklare i VM-turneringen etter 5-2 over Skottland i oppgjøret om den første finaleplassen. Canada har kun tapt én av sine tolv kamper i VM. Det skjedde mot Norge natt til fredag da europamesterne spilte med kniven på strupen.

Vinneren av oppgjøret mellom Norge og Sverige møter Skottland til duell om å få møte Canada i finalen.

Norge endte med sju seirer og fire tap etter grunnspillet, noe som betød omspill om semifinaleplass. Første hinder ble franskmennene, som slo Norge 8-5 i den innledende kampen mellom lagene tidligere i uka.

Natt til lørdag var det imidlertid tid for revansj for Ulsrud & co. Som sist kom Norge noe bak i poengprotokollen, men utlignet i den femte omgangen.

Etter ny fransk ledelse utlignet Norge igjen, før de tok ledelsen for første gang i kampen da de gikk opp til 4-3. Frankrike sørget for uavgjort etter den tiende omgangen, men Thomas Ulsrud hadde nok en gang nerven under kontroll da han satte sistesteinen i den ellevte.

Dermed kunne Norge juble for nok en knepen seier.

Håvard Vad Pettersson, Christoffer Svae og Torger Nergård er de øvrige spillerne på det norske laget. De forbereder seg nå til et nytt møte med Sverige og deres skip Niklas Edin.

Sjekk resultater fra curling-VM her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere