RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ulsrud kontrollerte inn til EM-finale

HADDE KONTROLL: Thomas Ulsrud (bildet) har med seg Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Pettersson på laget.
HADDE KONTROLL: Thomas Ulsrud (bildet) har med seg Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Pettersson på laget. Foto: Jon Eeg (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Thomas Ulsrud og hans mannskap spilte taktisk og kynisk mot Italia.

Champéry (NTB): Thomas Ulsrud og hans mannskap spilte en taktisk og kynisk semifinale mot Italia i curling-EM fredag. Det holdt i lange baner til å sikre en ny EM-finale.

Ulsrud har vunnet to EM-gull (2011 og 2010), og hans lag har også tre EM-sølv (2007, 2008 og 2012).

Italia ble slått 7-6 fredagens semifinale. Ulsrud har med seg Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Pettersson på laget. Italia med skip Amos Mosaner har vært EMs store overraskelse, men var sjanseløse mot det svært så rutinerte norske laget.

Ulsrud og Nergård er etter seieren mot Italia bokført med 96 seirer i EM-sammenheng. De to har spilt på samme lag siden 2006. Svae og Petterson kom inn på laget fra 2007.

Det ble en taktisk og kontrollert semifinale mot italienerne. Det norske laget ledet 5-1 etter fem omganger, men Italia slo tilbake og knappet innpå med to poeng i den sjette.

Norge økte ytterligere ett poeng i den sjuende for deretter å «stjele» ett i den åttende. Italia reduserte til 5-7 i niende omgang, men med norsk sistestein i den tiende omgangen var Ulsruds lag ikke truet.

– Vi hadde kontroll hele veien. Selv om det ble jevnt resultatmessig var vi svært så kyniske mot slutten, sa Ulsrud til NTB.

Mot ubeseiret svensk lag

Lørdag står Sverige med Niklas Edin som skip for tur. Det svenske laget er ubeseiret så langt i EM, men slo nordmennene svært knepent i grunnspillet. Thomas Ulsrud & co. har bare blitt bedre og bedre utover i mesterskapet, og selvtilliten er på topp.

– Vi begynte litt rufsete, men vi er jo gamle i dette gamet, så vi trengte noen kamper på å finne godspillet, sa 43-åringen.

Etter at VM-tittelen ble sikret i Kina tidligere i år måtte Ulsrud gå i tenkeboksen for å finne ut om han skulle fortsette med curling på toppnivå. Det tok et par måneder før tingene falt på plass for ny satsing de fire neste årene.

Mye rutine

Mens spillerne på det norske laget stort sett har spilt sammen siden 2007, møter de et relativt fersk svensk lag i lørdagens finale. Edin har vært med en stund, men resten av laget har ikke samme rutine.

– Sverige mot Norge er jo en klassisk finale det etter hvert. Edin og hans mannskap har vært sterke så langt i meterskapet, men da blir det jo ekstra deilig å påføre dem et nederlag i en finale også, sa Ulsrud. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere