Ultimate Thrust en vinner i V75-6?

Vi har god tro på at Ultimate Thrust vinner på Biri i dagens V75. Hestens trener ser også lyst på sjansene.

Her finner du Nettavisens tips til V75-løpene på Biri.

Vossingen Olav R. Flatekvål er kjent for seiersmaskiner som blant annet Gransbrun, men i fjor var det vakre Ultimate Thrust som imponerte i løpsbanen. Etter en sterk årsdebut, kan Ultimate Thrust vise konkurrentene bakskoa i V75-6.

Forrige onsdag årsdebuterte 10 Ultimate Thrust på Bjerke og gjorde et sterkt løp fra dødens til tredje. Med det løpet i kroppen, bør han være ytterligere forbedret til lørdagens V75-oppgave. Han har springspor på tillegg og står bedre til enn de verste konkurrentene i 9. løp/V75-6/DD-1.

- Jeg er enig i at det ser veldig bra ut på forhånd og fra dette sporet har vi sjanse på å komme oss raskt fremover. Det er et par andre gode som har bekreftet form, men de står også verre til enn oss. 10 Ultimate Thrust var litt fersk og urutinert på volte i fjor, men det har kommet seg og skal ikke være noe problem nå. Distansen mener jeg han skal takle også, for han er sterk og tåler å gå litt selv også. Han har gått èn 2600m før, og han ble nummer fire da. Det var ikke så mye igjen på tanken, men jeg tror det bare var en dårlig dag. Nå har vi dessuten trent mye styrke og ikke kjørt så mye fort, derfor tror jeg han stiller sterkere på denne distansen enn han for eksempel ville gjort på en sprint. Foreløpig har han ikke så mye fart i beina, men det kommer med flere starter utover våren. Baneunderlaget er jeg litt spent på, jeg har ikke merket noen spesielle preferanser, men jeg håper han kan gå uten sko på frambeina. Han tåler å gå med pigg bak.

Her kan du registrere deg og spille. Du kan bruke Visa-kortet til å spille med på Nettavisens travmagasin.

Det har blitt en lang vinterpause på Flatekvål-hingsten, siden han ble tatt ut av løpene allerede i september og treneren kan fortelle at det opprinnelig var meningen at han skulle starte et par måneder til.

- 10 Ultimate Thrust fikk litt halsproblemer på høstparten og vi valgte å pakke ham inn for vinteren siden han hadde hatt en så fin sesong. Dette er en hest vi håper kan utvikle seg ytterligere, derfor tar vi også litt ekstra godt vare på ham. Han har ingen spesiell helseproblemer og halsinfeksjonen var bare en vanlig forkjølelse som alle gjennomgår noen ganger i løpet av livet.

Det blir ofte lange reiser når utgangspunktet er Voss, men det har aldri vært noe problemer for den flinke seierssankeren.

- Han spiser og drikker som normalt og bruker ingen unødvendige krefter på tur. Det er en fin hest å reise med og det er godt å slippe å tenke på sånne ting når det nødvendigvis blir mange timer på transporten uansett hvor vi skal. Vi reiser til Biri med ambisjoner om å kjempe i toppen, men er samtidig veldig spente på både banen og formutviklingen til hesten, forteller den sindige hestekaren.

Kilde: rikstoto.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag