Gå til sidens hovedinnhold

Ultimatum fra Mueller

Peter Mueller krever enighet om økonomisk kompenasjon før nyttår, ellers...

Tirsdag landet det norske skøytelandslaget på Gardermoen etter verdenscupstevnene i Calgary og Salt Lake City.

Der gjentok Håvard Bøkko budskapet om at han ønsker et treningssamarbeid med den nylig avgåtte sjefen, Peter Mueller:

- Jeg er ikke misfornøyd med de to nye trenerne, men jeg og folk rundt meg har lyst til å få det enda mer optimalt. Vi ser på muligheten for at Peter kan være med. Ikke i den grad han har vært med før, men at han kan samkjøre program med de trenerne vi har nå, og komme med innspill på det, sier Bøkko til NRK.

Nyttårsønske
Peter Mueller har også begynt å rasle med sabelen. Via sin advokat krever han nå at han og forbundet må bli enige om en økonomisk kompensasjon før nyttår – dersom partene skal unngå å møtes i retten.

- Får vi ikke til en avtale vi er fornøyde med i nær framtid, er det åpenbart at han (Mueller) vil gå rettens vei. Det skulle da bare mangle, sier advokat Christian Stang Våland til VG Nett.

Skøyteforbundet mener på sin side at amerikaneren ikke kan kreve etterlønn for det siste året han hadde igjen av kontrakten sin.

Avviser ny avtale
Skøyteforbundet har sittet i møter for å se hvordan de kan optimalisere treningsopplegget for Bøkko foran OL i Vancouver. Torsdag skal resultatene fra Nord-Amerika evalueres:

Les også: Bøkkos ønske avgjøres torsdag

- Vi hadde møte med Eirik Bøkko i går og fikk høre synspunktene. I dag kom landslaget hjem fra Salt Lake City, så på torsdag skal vi ha et evalueringsmøte med trenerteamet og Olympiatoppen, sier skøytepresident Vibecke Sørensen til Nettavisen.

Hun avviser en snarlig tilbakekomst for Mueller på landslaget.

- Forbundet vil ikke inngå noen ny avtale med Peter Mueller. Det samarbeidet er avsluttet, fastholder hun overfor NRK.

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken