*Nettavisen* Sport.

«Ultras-gruppe» i Fredrikstad

En gruppe ivrige FFK-supportere vil danne en "Ultras-gruppe" i Plankehaugen. De sikkerhetsansvarlige skjelver.

27.05.06 10:04

Ifølge Fredrikstad Blad planlegger deler av FFKs supportere å løsrive seg fra «Plankehaugen». Foreløpig har planene ikke kommet lenger enn til diskusjonsforumet på «FFKSupporter.net», men ifølge avisen er klubben allerede nå livredd for at vold og brutalitet skal florere i Fredrikstad.

- Jeg skal ikke mistenke initiativtagerne for å ha falske motiver, men jeg mener de er godtroende og naive. Selve "Ultras-navnet" er belastet, og står internasjonalt for helt ekstreme grupper som kun er ute etter vold og bråk, sier sikkerhetsansvalig i FFK, Svein Erik Waters, til f-b.no

- Ekte supportere
Initiativtagerne selv hevder kun å ha positive tanker bak løsrivelsen.

- For det første vil jeg sterkt fremheve at vi ikke ønsker å provosere til slagsmål, bråk og kvalme, sier Anish Raja, en av representantene for den nye grupperingen.

– Motivet er kun å få til en gjeng som virkelig står på med heiarop og sanger for å støtte FFK gjennom 90 minutter. Litt mer slik vi ser fra store internasjonale kamper, sier Raja til avisen.

– Vi ønsker å være en del av Plankehaugen, ikke en utbrytergruppe. Det er et viktig poeng, sier han.

- Stå sammen
Den observasjonen deler han ikke med klubbens sikkerhetsansvarlige.

– Nye tanker og ideer som kan skape liv og positiv stemning er bare bra. Det er jeg sikker på at en slik gruppe kan få rom for innenfor Plankehaugen, avslutter Waters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag