Petter Northug gikk rett i smørebua etter lørdagens tremil. Han var nok lite fornøyd med å tape spurten til russiske Maxim Vylegzhanin.

Men mens russerne gikk opp på pallen.

Så dro Northug rett til smørebua. Russerne måtte vente, og det likte det internasjonale skiforbundet (FIS) dårlig. Han gikk også opp uten startnummer.

Dermed tok FIS fra ham 10 prosent av premiepengene på ca. 50.000 kroner.

Oppgitte
Norge protesterte på straffen, men nå går to av Norges største langrennsstjerner noensinne, Thomas Alsgaard og Vegard Ulvang, kraftig ut mot Northug.

Alsgaaard mente, direkte på NRK, at noen av de norske lederne burde ta en ordentlig prat med Northug, men at ingen turte dette.

Vegard Ulvang, som også jobber i det internasjonale skiforbundet, mener det hele er flaut. For Norge.

- Jeg refset Emil Hegle Svendsen for å være en dårlig taper. Det Petter gjør er like ille. Det er det verste en idrettsmann kan gjøre. Det er veldig viktig å gratulere vinneren, sier Vegard Ulvang til Adresseavisen.

- Nordmennene bør forstå at vi må akseptere at russerne var best. Unnskyldninger passer dårlig. Det er flaut å være norsk når man ser dette, legger han til.

Ulvang er enig med Alsgaard.

- Det er ikke noe poeng for meg å være noe sjuende far i huset, men det er riktig at Petter Northug bør bli korrigert og det bør han bli av Norges skiforbund og sine ledere.

Klager på FIS
Ut fra helgas uttalelser virker det imidlertid ikke som om det kommer til å skje.

I stedet mener den norske landslagsledelsen at det er FIS som har et problem, siden det ikke er klarere opplegg for når premieseremoniene skal finne sted.

- Det er riktig at han kom sent. Årsaken var at vi satt i smørebua. Han var skuffet, spiste og roet ned. Det hadde ingenting med at han ikke ønsket å delta, vi visste ikke klokkeslettet, sa Norges landslagstrener, Vidar Løfshus, til Adresseavisen lørdag.

Uansett var helgen et bevis på at Northug er tilbake opp mot sitt aller beste. Han tok altså 2. plass på lørdagens tremil, og gikk Norge inn til 3. plass på søndagens stafett.

HTML EMBED