Martin Johnsrud Sundbys OL-bronsemedalje er trygg. Russland anker likevel ikke skiathloninspurten til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Det meldte landets OL-komité onsdag, ifølge nettstedet R-sport.

Russlands langrennspresident, Jelena Välbe, sa tirsdag at saken ville bli anket inn for CAS etter at FIS hadde avvist både den opprinnelige protesten og anken til det internasjonale skiforbundets appellkommisjon.

- Det var jeg ikke klar over, men det er flott. Da er den ballen lagt død, sier leder av langrennskomiteen i FIS, Vegard Ulvang, til Nettavisen.

Russerne mente at Sundby burde vært diskvalifisert fordi han regelstridig byttet korridor i innspurten og hindret hjemmefavoritten Maxim Vylegzjanin.

- Det er OL på hjemmebane for russerne, og det er prestisje. Det er helt naturlig at de ville ta saken så langt som mulig, og vår beslutning kunne ha blitt overstyrt hvis CAS hadde ment noe annet, sier Ulvang på telefon fra Sotsji.

- En streng straff
Juryen valgte å gi Sundby en skriftlig advarsel for regelbruddet, men diskvalifiserte ham ikke fordi det ble vurdert at han ville slått Vylegzjanin uansett. Det er i tråd med forbundets regelverk. Appellkommisjonen kom til samme konklusjon og avviste anken.

- Man skal ikke ta lett på straffen Sundby har fått. Den er ganske streng. En advarsel er som et gult kort, og kommer han i en lignende situasjon i et annet renn i OL eller resten av sesongen, vil det bli slått hardt ned på, forklarer Ulvang.

- Såvidt jeg vet har Martin aldri fått en advarsel før, og vil aldri gjøre noe slikt med vilje, men det kan være fort gjort, så han må selvfølgelig passe seg litt.

Droppet anken
Russlands OL-komité slo onsdag fast at det vil være fåfengt å ta saken videre til CAS.

- En klage til Idrettens voldgiftsrett er mulig bare i konflikter der det kan hevdes feil regel- eller lovanvendelse. Å se på konflikter som inntreffer i konkurranse og er av rent sportslig karakter ligger ikke under CAS' jurisdiksjon, står det i en uttalelse på komiteens nettsted.

Sundby uttrykte tidligere onsdag forståelse for at russerne ønsket å forfølge saken så langt det lot seg gjøre, men nå bør saken være ute av verden for godt. (©NTB)