RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ulvene best i «historisk» oppgjør

Foto: Ian Kington/AFP
Sist oppdatert:
Burnley har ikke vunnet en fotballkamp siden oktober.

WOLVERHAMPTON - BURNLEY 2-0:

Wolverhampton og Burnley var to av de tolv lagene som stiftet The Football League i 1888 - den eldste formen for fotballiga i verden.

De to lagene var lenge svært toneangivende i England, men de siste tiårene har tilværelsen for både Wolverhampton og Burnley funnet sted i lavere divisjoner.

Søndag møttes klubbene til deres første oppgjør i den engelske toppdivisjonen siden 1970-tallet, og det var hjemmefansen som fikk størst grunn til å juble.

Syvende strake
Begge lag åpnet offensivt på Molineux Ground, og det var gjestene som først måtte kapitulere.

Kvarteret ut i kampen måtte Burnley-keeper Brian Jensen gi retur på et skudd fra Matthew Jarvis, og Nenad Milijas kunne sende ballen i åpent bur.

Dermed måtte Burnley, som før kampen sto med seks strake kamper uten seier i Premier League, satse framover på banen, men et godt Wolverhampton-mannskap gjorde det vanskelig for gjestene å produsere sjanser.

Lagene gikk til pause med 1-0 til hjemmelaget, og situasjonen ble desto mørkere for Burnley da Kevin Doyle la på til 2-0 fem minutter etter hvilen.

Solo
Målet kom etter en fin soloprestasjon av iren, som vendte bort to forsvarere før han plasserte ballen sikkert i mål alene med keeper Jensen.

Wolverhampton fortsatte å kontrollere kampen, og kunne fort ha økt ledelsen med både ett og to mål.

Men det hele endte 2-0, noe som betyr at ulvene gjør et byks på tabellen.

Laget lå under nedrykksstreken før matchen, men ligger nå på en tolvteplass.

Burnley på sin side har i likhet med Wolves 19 poeng, men befinner seg to plasser nedenfor. Etter en god start på sesongen står lage nå uten seier på syv kamper, og fortsetter dermed å rase ned på tabellen. Avstanden til Bolton under streken er på tre poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere