Ulykkelige Northug

Petter Northug falt like før mål, og gikk glipp av en sikker VM-medalje. Etterpå var han utrøstelig.

24.02.07 08:55

Petter Northug er dagens mest ulykkelige skiløper. Han gikk en nær perfekt tremil, brukte lite krefter på den klassiske delen, posisjonerte seg godt på skøytedelen, og hadde et så godt som perfekt utgangspunkt inn mot den avsluttende spurten. Men da han skulle forsere framover i feltet inn mot oppløpet, satte han staven på innsiden av den ene skien, og gikk rett på trynet.

Teichmanns andre gull
Det ble et ublidt møte med snøen. Løpet var ødelagt. Og han hadde ingen andre enn seg selv å skylde på.

Dermed var veien åpen for det tyske maskineriet, og Axel Teichmann spurtet seg inn til gull foran landsmannen Tobias Angerer. Italienske Pietro Piller Cottrer ble nummer tre.

Northug var så godt som utrøstelig etterpå. Han ble liggende lenge i snøen i målområdet. Frode Estil kom bort og forsøkte å trøste sin gode treningskamerat, uten at det hjalp nevneverdig.

Northug var også en nedbrutt mann da han snakket med NRK etterpå.

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg husker at jeg traff bakken plutselig. Jeg hadde mitt livs dag i løypa i dag. Det gikk fryktelig lett, jeg følte at jeg gikk og kontrollerte, jeg fikk det perfekte oppløpet, og så skjer det...

Bare medalje som teller
- Jeg hadde en sånn dag i løypa som jeg aldri har hatt før. Så utrolig kjedelig.

Og for Northug er det ingen trøst at han ble nummer fem.

- I VM driter du i om du blir nummer fem. Man skal ta medalje om det skal være noen vits, sa han.

Sportssjef Åge Skinstad tror Northug ville ha blitt vanskelig å slå på oppløpet.

- Hvis han hadde kommet seg opp, ville han ha blitt vanskelig å slå. Løpet var slik han ville ha det, men han ble litt for ivrig, og da går det sånn. Det er ikke ofte det skjer, selv om vi hadde et fall i går også, sa han til NRK.

Nå skal Northug få lov til å være lei seg og skuffet en stund.

- Lett å motivere videre
- Så må vi tenke på alt det positive som skjedde. Han gikk to fantastiske etapper mot slutten i går, og styrte løpet hele veien inn mot stadion. Det er mange positive ting å ta med seg, så det skal bli lett å motivere Petter for videre innsats i mesterskapet, oppsummerte Skinstad.

Eldar Rønning har aldri sett Northug så deprimert som etter tremila.

- Jeg var sikker på at Petter skulle ta det. Vi skulle hatt en på pallen i dag, men vi har brukt opp uhellet nå. Jeg har aldri sett Petter så trist som nå, men vi får bruke det som motivasjon videre og ta det på stafetten, sa han.

Landslagssjef Morten Aa Djupvik er også preget av den ulykkelige avslutningen på tremila.

- Skuffelsen preger oss alle. Det er bittert det som skjer. Petter hadde, om ikke full kontroll, så i hvert fall alle muligheter til å ta gull. Det føler han selv også, sa Djupvik til statskanalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag