Gå til sidens hovedinnhold

Ulykkesfuglen Miika

Meniskoperasjon, en standhaftig bihulebetennelse, nesebrudd og tapte fotballkamper. Miika Koppinens første halvår i Rosenborg har ikke vært noen dans på roser.

- Jeg har aldri før vært verken syk eller skadet. Nå kommer plutselig alt på én gang. Men sportslig motgang er ikke noe nytt. Det har jeg opplevd før, sier den kompromissløse forsvarsspilleren til TV 2 Nettavisen.

Den sympatiske finnen kom til Rosenborg foran denne sesongen, etter fire år i Tromsø. Og han kom til Trondheim med et klart mål i snippveska: Å vinne noe i norsk fotball. Aller helst seriegull.

Det målet tror han fortsatt er innen rekkevidde, også denne sesongen:

- Selvfølgelig. Det har jeg absolutt trua på at vi skal klare. Akkurat nå er laget inne i en veldig fin trend, fastslår 28-åringen.

Formlag
Det siste poenget kan han underbygge med Rosenborgs formkurve. Etter flere tap og krisestemning innledningsvis i årets serie, står Rosenborg nå uten tap siden 16. mai. På de to siste seriekampene har laget 9-0 i målforskjell.

Fire av målene kom mot Ham-Kam på Lerkendal sist søndag. Der var Miika Koppinen på banen i én omgang – helt til en utilsiktet albue fra Geir Frigård sendte ham i garderoben med brukket nese.

Torsdag og fredag tester Koppinen ansiktsmasker på Lerkendal. Blir utfallet positivt, tar Koppinen med seg både sin brukkne nese og sin fryktede duellstyrke til Bergen for å gjøre livet surt for Brann søndag.

Intravenøst
Mer langvarig og ødeleggende har Koppinens to foregående avbrekk vært:

I januar måtte han avbryte Rosenborgs treningsleir på Gran Canaria på grunn av en skadet menisk. Den påfølgende operasjonen holdt ham utenfor i flere uker av de viktige sesongforberedelsene.

I april var uhellet igjen ute. Denne gangen var det en snikende bihulebetennelse som koblet grepet. Og nektet å slippe. Så ille var det at Koppinen ble sendt på sykehus for å få næring intravenøst.

Uansett: En tilnærmet frisk og skadefri Miika Koppinen har hele veien vært bankers i RBK-trener Per Joar Hansens startoppstillinger.

- Spiller med hjertet
- Jeg har fått tillit. Men jeg har vel også vært litt heldig. Vi har jo hatt veldig mange skader i forsvaret hittil i år, og dermed har det blitt mye spilletid når jeg har vært frisk og skadefri. Du kan si at jeg har hatt både flaks og uflaks, sier finnen beskjedent.

Trener Per Joar Hansen avkrefter imidlertid at Koppinens spilletid har noe med flaks å gjøre:

- Miika er en aggressiv og god førsteforsvarer. I tillegg er han hurtig. Dessuten spiller han med hjertet. Han har virkelig innfridd de forventningene vi hadde til ham, sier Hansen til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken