*Nettavisen* Sport.

Umenneskelige Kramer

Foto: Olsen, Geir (Scanpix)

Superløpet til Bøkko bleknet sammenliknet med Sven Kramers maktdemonstrasjon.

07.02.09 18:31

Håvard Bøkko taklet presset da allround-VM ble innledet i Vikingskipet på Hamar lørdag.

Det norske skøyteesset fikk en gnistrende god start på lørdagens 500 meter, og fullførte med stil. For det ble han belønnet med tiden 35,99. Det holdt til en sterk andreplass på distanse.

Men så var det duket for 5000 meter. Her skulle Håvard Bøkko vise om han kan være en trussel mot Sven Kramers gullplaner. Kramer gikk ut i 9.par sammen med Sverre Haugli. Og Haugli gjennomførte et sterkt løp.

Problemet var bare at det meste havner i skyggen, takket være Sven Kramers fantastiske løp.

- Verdenshistorie
Nederlenderen gikk ut knallhardt og hadde rundetider rundt 29 sekunder hele veien og utklasset alt og alle som hadde gått til da.

- Verdenshistorie, sa Ådne Søndrål da Kramer gikk inn til tiden 6.09,74.

Med andre ord skulle det bli tøft for Håvard Bøkko å følge opp. Med Kramers maktdemonstrasjon så Bøkkos 3,5 sekunder store ledelse med ett ikke så veldig stor ut.

Men med god hjelp av parmakker Chad Hedrick, gikk Bøkko ut knallhardt. Til tross for at han ikke klarte å følge Kramers supertider, kjørte Bøkko jevnt og trutt og holdt lave rundetider hele veien.

Hedrick måtte etter hvert gi seg, mens Bøkko fosset inn til 6.15,94.

- Hadde bare klart 8 runder
- Jeg må takke publikum. Det var utrolig moro og de hjalp med gjennom tolv runder i stedet for at jeg sprakk etter åtte, sa en fornøyd Bøkko til NRK etter løpet sitt. Men Kramer var det lite å gjøre med, det hadde nordmannen ingen problemer med å erkjenne.

- Det er småsykt, nesten umenneskelig det Kramer gjør.

Men til tross for at Bøkko ikke nådde opp til Kramer, hadde Bøkko god grunn til å være fornøyd med løpet sitt. I alle fall om vi skal høre på en som tidligere har herjet i Vikingskipet på Hamar.

- Dette er Bøkkos beste 5000-meter noen gang, sa Johan Olav Koss etter løpet og slengte seg samtidig med på Søndråls hyllest av Kramer.

- Dette er nok noe av det råeste som er blitt gjort på isen.

- Slåss til han dør
Men til tross for at Kramer viste styrke, etter å ha skuffet noe på 500-meteren, gir ikke Peter Mueller og Håvard Bøkko opp håpet om gullet.

- Håvard har gjort to gode løp i dag. Det skiller ikke så mye opp til Sven og Håvard slåss til han dør, så det er helt klart mulig, sier Müller, men la samtidig til.

- Det er fantastisk av Kramer, men han har gjort det i tre år. Vi jobber med å nærme oss han og vi tror Håvard kan ta han på 1500-meteren.

Akkurat det er Håvard enig i.

- Det må skje noe på 1500-meteren om det skal bli gull på meg, sier Bøkko.

Man skal ikke se bort ifra at Bøkko kan overraske søndag, men det er ingen tvil om at Sven Kramer akkurat nå ser mer ut som en maskin enn et menneske.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag