Gå til sidens hovedinnhold

- Umulig å si hvordan de reagerer

Strømsgodset kan sikre seriegullet søndag kveld.

TROMSØ (Nettavisen): Tre poeng og et hav av plussmål foran tittelutfordrer Rosenborg. Ting ser unektelig meget lyst ut for Strømsgodset med to serierunder igjen å spille i årets Tippeliga.

Likevel: Søndag kvelds kamp mot Tromsø blir langt ifra noen enkel oppgave.

Det nedrykkstruede hjemmelaget har - som gjestene - alt å spille for, og har samtidig hatt et særdeles godt grep om drammenserne oppe i nord.

Reagerer ulikt
De siste fem tilsvarende oppgjørene har nemlig alle endt med hjemmeseiere.

C More-kommentator Lars Tjærnås er spent på den potensielt gullavgjørende kampen, og lurer på hvordan Ronny Deilas menn reagerer når nå «alle» forventer at Godset tar sitt første seriemesterskap siden 1970.

- Jeg tror de har kontroll på nerver og spenning, men det er umulig å vite. De har vært nærme tidligere, men aldri så nær å bryte målsnøret som nå. Mennesker reagerer ulikt i en slik situasjon, sier Tjærnås til Nettavisen, som ikke tror det blir noen vinner i topp-mot-bunn-kampen.

Les også: «Det var siste utvei. Ingen andre kunne»

- Det som gjør at jeg mener at kampen er åpen, er at Tromsø er så sterke hjemme, de er gode mot de beste lagene, og de har statistisk sett et meget godt tak på Godset.

- På den annen side har Strømsgodset det beste laget, de scorer flest mål og har mange matchvinnere. Men det er umulig å spå noe som helst, sjansen for å ta feil er stor i en totalt uforutsigbar liga som denne, forteller han.

Kommer i hopetall
Til tross for å ha hatt et mildt sagt dårlig tak på Tromsø på Alfheim, synes optimismen blant Godset-fansen å stå i taket.

Supportere har valfartet nordover fra Drammen de siste par dagene, og fylte nærmest opp et eget fly fra Gardermoen søndag morgen.

Gullfeberen er der, og supportere Nettavisen snakket med er klare på at forutsetningene er annerledes denne gangen sammenlignet med tidligere borteoppgjør mot Tromsø.

- Før har vi vært rundt 50 mann som har reist opp til disse kampene. I dag blir opp mot 400. Vi skal gi gutta våre følelsen av å være hjemme, lover et par mann ikledd blå trøye med SIF-logoen på brystet.

P.S:Tromsø - Strømsgodset og resten av tippeligarunden kan du følge her fra klokken 18.00.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken