Umulig å tukte

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

De norske hoppgutta prøvde, men det ser ikke ut som det er noe å gjøre med de østerrikske superhopperne.

07.03.09 18:17

Det skulle bli en jevn affære i laghoppkonkurransen i Lahti. Og, nærmest sagt som vanlig, var det Østerrike, Finland og Norge som skulle gjøre opp om seieren.

Etter førsteomgangen lå Norge på tredjeplass, bak Finland og ledende Østerrike. Østerrikerne har vært nesten uslåelige i laghopp denne sesongen og ble da også verdensmestere i Liberec.

Men det norske laget har vist tegn på god form den siste tiden og hadde utvilsomt et ønske om å utfordre Østerrike.

I finaleomgangen skulle det bli veldig jevnt og Norge skulle være med å kjempe om seieren. For Tom Hilde, Anders Bardal og Johan Remen Evensen hoppet alle godt i sine andre hopp og sørget for at Norge nærmet seg både Finland og Østerrike.

På toppen satt Anders Jacobsen igjen til slutt. Den norske ankermannen var den som kunne løfte Norge høyere opp på pallen. Men så lenge Østerrike og Finland hadde hoppere som Matti Hautamäki og Gregor Schlierenzauer skulle det bli en vel tøff oppgave for Jacobsen.

Og med 118 meter og en tydelig misfornøyd mine etter sitt sistehopp klarte ikke Jacobsen å gjøre noe med dem som kom etter.

For da Hautamäki hoppet 122 meter, var Norge henvist til tredjeplassen. Og det var bare et spørsmål om det holdt til å slå Gregor Schlierenzauer og resten av det østerrikske superlaget. Det ville i så fall sørge for en etterlengtet seier på hjemmebane for de finske hopperne.

Men unggutten Schlierenzauer hoppet 121,5 meter og sørget for at Østerrike befestet sin posisjon som den beste hoppnasjonen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.