Gå til sidens hovedinnhold

Umulige Dortmund vant igjen

Seks strake seiere og suverene på topp i Tyskland.

Borussia Dortmund er på strak vei mot sitt sjuende seriemesterskap, og sitt første siden 2002, etter 13 seiere på sine 15 første kamper i tysk Bundesliga.

Søndag var det Nürnberg som fikk unngjelde, da serielederne til slutt gikk av banen med 2-0-seier.

Midtveis i første omgang kom det første målet, etter at Nuri Sahin slo et frispark fra midtbanen. Mats Hummels løp bak ryggen til vertenes kaptein og midtstopper Andreas Wolf, lurte offsidefella, og stanget inn ledermålet.

- Når man slår en ball fra 50 meter, og noen får hodet på den, er det en klar feil av Wolf. Det legger jeg ikke skjul på, sa den frustrerte Nürnberg-treneren Dieter Hecking til Bild etter kampen.

To minutter før full tid punkterte Robert Lewandowski kampen for Dortmund, da han dro seg innenfor feltet og la ballen forbi keeper Raphael Schäfer.

Seieren betyr at Dortmund har hele ti poeng ned til Mainz på andreplass på den tyske tabellen. Med 13 seiere, ett uavgjort og ett tap har Dortmund hele 40 poeng, og virker ustoppelige på vei mot seriemesterskapet.

Om to serierunder tar den tyske ligaen vinterpause, og dermed er det allerede klart at Dortmund kan kalle seg høstmestere.

Overraskelseslaget Mainz på sin side tapte 1-2 for Eintracht Frankfurt på lørdag, og må i første omgang konsentrere seg om å holde Bayer Leverkusen og Hannover bak seg på tabellen.

I den andre kampen i Bundesliga på søndag vant Leverkusen 3-2 over Köln på eget gress.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken