Gå til sidens hovedinnhold

Umulige United

Selv ikke med ti mann på banen i sluttfasen lot Manchester United seg vippe av pinnen.

TOTTENHAM - MANCHESTER UNITED 0-0:

Manchester United har kanskje ikke vært blendende gode denne sesongen, men Sir Alex Fergusons menn nekter å tape.

Søndag ventet en vanskelig bortekamp mot Tottenham i London, men til tross for at United ble redusert til ti mann snaue 20 minutter før slutt, holdt det likevel nullen i 90 minutter pluss tillegg.

Da de røde heller ikke klarte å finne nettmaskene i den andre enden av banen, endte det som ikke helt ble den storkampen mange hadde håpet, opp med 0-0 og poengdeling.

Dette betyr at United på sine 21 ligakamper denne sesongen har vunnet 12 og spilt ni uavgjort. Laget har også bare sluppet inn 19 mål, det samme som Manchester City og Chelsea.

Målløst til pause
Det var vertene som kom best i gang og var mest aggressive de første minuttene på White Hart Lane. Det var likevel Manchester United og Wayne Rooney som fikk kampens første store sjanse.

Allerede etter to minutters spill ble kraftspissen sendt igjennom av Dimitar Berbatov. I duell med William Gallas viste Rooney muskler og kom unna, men avslutningen sto ikke i stil og gikk utenfor.

Heller ikke Spurs lyktes med sin første store sjanse i kampen.

Etter ni minutters spill fant sideback Alan Hutton Peter Crouch med et innlegg. Den lange spissen kom på ballen, men fra god posisjon gikk flikken fra Crouch utenfor målet til Manchester United.

Etter hvert kom gjestene mer og mer med og i det 25. minutt fungerte nok en gang samarbeidet mellom Rooney og Berbatov. Bulgareren spilte til scouseren, som hamret til fra rundt 25 meters hold. Spurs-keeper Heurelho Gomes måtte gi retur, men forsvaret ryddet unna før det ble noe farlig.

Mye har handlet om Gareth Bale i Spurs denne sesongen, og også i første omgang av søndagens kamp var den løpssterke waliseren god. Helt på tampen av omgangen kom han seg ned til dødlinjen og fikk slått til Rafael van der Vaart, men nederlenderen satte ballen utenfor.

Dermed målløst til pause.

Rafael sendt av banen
Andre omgang ble lenge en rolig affære. Begge lag var aggressive og skapte noen halvsjanser, men de helt store øyeblikkene uteble på White Hart Lane. Ikke før det var spilt 73 minutter ble det litt liv.

Uniteds høyreback Rafael hadde pådratt seg gult kort i første omgang da han var ufin i en duell med Wilsons Palacios, og da han løp ned Benoit Assou-Ekotto så dommer Mike Dean sitt snitt til å straffe brassen på ny. Først kom det andre gule, så det røde. En illsint Rafael måtte pent rusle inn i dusjen.

Wayne Rooney pådro seg også gult kort i samme situasjon, fordi han var for ivrig med å bruke snakketøyet etter det røde kortet. Reprisen viste at Rooney muligens hadde et poeng med det han prøvde å fortelle dommer Dean.

Etter utvisningen tok Spurs kontroll i kampen igjen en periode og skapte noen farligheter. Blant annet var Rafael van der Vaart nær på da han snappet en dårlig pasning og sendte den like over krysstolpen. Mot slutten kom også United til et par gode kontringsmuligheter, men noen scoringer ble det aldri.

Sir Alex Fergusons menn overtok dermed tabelltoppen igjen fra Manchester City. De to rivalene har begge 45 poeng, men United har bedre målforskjell - og to kamper mindre spilt.

Tottenham på sin side ligger som nummer fem med 37 poeng på 22 kamper. Dermed begynner avstanden opp til topplagene å bli lang.

Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken