Flere av Europas toppklubber gjorde sitt for å sikre seg Kylian Mbappé etter at hans fantastiske 2016/2017-sesong med Monaco. Den da 18 år gamle franskmannen ledet Monaco til Ligue 1-tittelen, samt semifinale i Champions League.

Den påfølgende sommeren ble det fort klart at det franske supertalentet kom til å forsvinne fra fyrstedømmet, og flere av storklubbene stod i kø. Til slutt endte han opp med å signere for Paris Saint-Germain.

Overgangen for Mbappé kom kort tid etter at klubben hadde brukt 222 millioner euro (rundt 2.2 milliarder kroner) på å hente Neymar fra Barcelona, som fortsatt er tidenes dyreste overgang i fotball.

Les mer: Tirsdagens Premier League-rykter

Overtaling

Ifølge daværende PSG-trener, Unai Emery, måtte den franske hovedstadsklubben kjempe hardt for å sikre seg den franske superstjernen:

- Vi la ned mye arbeid, vi snakket med ham og faren for å komme til PSG. Han ville til Real Madrid, han hadde også muligheten til å gå til Barcelona, men han hadde dratt til Madrid med øynene lukket, sier Emery til den spanske radiokanalen Cadena SER.

Emery, som nå er Arsenals hovedtrener, åpner opp om at PSG la mye prestisje i å sikre seg supertalentet:

- Vi klarte å overtale ham i Paris om at dette var et prosjekt for Frankrike, som til slutt overbeviste ham om å bli værende i landet. I tillegg måtte man legge de nødvendige økonomiske summene på bordet, og det gjorde PSG, sier 47-åringen.

Overgangen for Mbappé har vist seg å være en genistrek av Paris Saint-Germain, som har marsjert inn til to strake Ligue 1-titler etter Mbappés ankomst i hovedstaden.

Totalt står 20-åringen med 86 mål og 49 målgivende på sine 147 kamper kamper for laget som spiller sine hjemmekamper på Parc des Princes. Denne sesongen ble han toppscorer i Ligue 1 med totalt 32 mål i den franske ligaen.

Nettavisen Pluss: Nettavisens Premier league-quiz

Brede smil i Madrid

Det har ikke stoppet spekulasjonene fra å svirre hvorvidt Mbappé kan være på vei vekk fra PSG. Tidligere denne uken mottok han prisen for årets spiller i Frankrike, og hintet om at han fort er åpen for et nytt prosjekt.

- Jeg tror jeg har kommet til det første eller andre vendepunktet i min karriere. Det er kanskje på tide at jeg har mer ansvar, det tar jeg med glede i PSG eller et annet sted med et nytt prosjekt, sa Mbappé under gallaen, skriver Marca.

Uttalelsene skal ha gjort at Real Madrid, på ny, ser mot den franske hovedstaden. Marca skriver tirsdag at det spanske hovedstadslaget aller helst vil sikre seg lagkamerat Neymar.

Her er landslagsstjernen Markus Henriksen på Rosenborg-trening

På sin forside tirsdag hevder den spanske avisen at «vinduet er blitt åpnet», og at det kan være aktuelt at enten Neymar eller Mbappé blir å finne på Santiago Bernabéu neste sesong.

Videre skriver de at Madrid ikke ønsker å gå inn i en kamp med PSG, som styres av emiren av Qatar, og har ventet på øyeblikket der de kan slå til, og få på plass en overgang for en av de to stjernene.

Ifølge ESPN skal Mbappés uttalelser i første omgang handle om at han ønsker en viktigere rolle i Paris, og ikke presser på for å få til en overgang denne sommeren. Blant annet skal dette handle om at unggutten ønsker å bli involvert i diskusjonene rundt spillerkjøp i den franske hovedstaden.

Klubben selv var kjapt ute på sosiale medier mandag for å avkrefte ethvert rykte om en mulig overgang for Mbappé:

- De sterke båndene mellom PSG og Kylian Mbappé de siste to årene, så vel som deres historie sammen, vil fortsette også neste sesong, skriver klubben i den offisielle uttalelsen på Twitter.