Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Underdogen gikk til topps

Foto: Benoit Tessier (Reuters)
Sist oppdatert:
Ble den første kvinnelige italienske singlevinner i en Grand Slam-turnering noensinne.

Francesca Schiavone ble den første italienske kvinnelige singlevinner i en Grand Slam-turnering i tennis, da hun slo Samantha Stosur fra Australia i finalen av French Open på lørdag.

29-åringen, som er seedet som nummer 17 i verden, gikk respektløs til verks fra start, og slo forhåndsfavoritten Stosur 6-4 i det første settet.

I neste sett kom den australske jenta best i gang, og ledet 4-1 før Schiavone satte på turboknappen. Settet gikk til tiebreak, som italieneren vant enkelt 7-2.

Dermed kunne Schiavone slippe jubelen løs, og det var enkelt å se at hun var berørt av triumfen.

29-åringen falt ned i knestående og kysset grusen på Philippe Chatrier Court, før hun kom seg opp på beina igjen for å motta trofeet.

- Jeg har ikke forberedt noe, for når jeg forbereder noe skjer det aldri noen ting, fortalte den følelsesladde jenta til tilskuerne i Paris da hun fikk ordet.

- Men jeg følte meg fantastisk i dag, jeg følte meg som en vinner. Jeg er virkelig, virkelig glad, la hun til.

Schiavone er den eldste kvinnelige tennisspilleren til å vinne sin første Grand Slam-tittel siden Ann Jones vant Wimbledon-turneringen i 1969, i en alder av 30 år. Schiavone vil også klatre betraktelig på kvinnenes verdensranking etter triumfen - opp elleve plasser, til en sjetteplass.

PS. I mennenes doublefinale i Roland Garros vant Daniel Nestor og Nenad Zimonjic fra henholdsvis Canada og Serbia over Lukas Dlouhly (Tsjekkia) og Leander Paers (India), med sifrene 7-5, 6-2.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!