*Nettavisen* Sport.

Underdogen gikk til topps

Foto: Benoit Tessier (Reuters)

Ble den første kvinnelige italienske singlevinner i en Grand Slam-turnering noensinne.

05.06.10 19:52

Francesca Schiavone ble den første italienske kvinnelige singlevinner i en Grand Slam-turnering i tennis, da hun slo Samantha Stosur fra Australia i finalen av French Open på lørdag.

29-åringen, som er seedet som nummer 17 i verden, gikk respektløs til verks fra start, og slo forhåndsfavoritten Stosur 6-4 i det første settet.

I neste sett kom den australske jenta best i gang, og ledet 4-1 før Schiavone satte på turboknappen. Settet gikk til tiebreak, som italieneren vant enkelt 7-2.

Dermed kunne Schiavone slippe jubelen løs, og det var enkelt å se at hun var berørt av triumfen.

29-åringen falt ned i knestående og kysset grusen på Philippe Chatrier Court, før hun kom seg opp på beina igjen for å motta trofeet.

- Jeg har ikke forberedt noe, for når jeg forbereder noe skjer det aldri noen ting, fortalte den følelsesladde jenta til tilskuerne i Paris da hun fikk ordet.

- Men jeg følte meg fantastisk i dag, jeg følte meg som en vinner. Jeg er virkelig, virkelig glad, la hun til.

Schiavone er den eldste kvinnelige tennisspilleren til å vinne sin første Grand Slam-tittel siden Ann Jones vant Wimbledon-turneringen i 1969, i en alder av 30 år. Schiavone vil også klatre betraktelig på kvinnenes verdensranking etter triumfen - opp elleve plasser, til en sjetteplass.

PS. I mennenes doublefinale i Roland Garros vant Daniel Nestor og Nenad Zimonjic fra henholdsvis Canada og Serbia over Lukas Dlouhly (Tsjekkia) og Leander Paers (India), med sifrene 7-5, 6-2.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.