Gå til sidens hovedinnhold

Underdogenes gullbragd

Ingen i Nordstrand så på seg selv som en gullkandidat da Spar-serien ble kastet i gang, men i helga kunne jentene juble for seier i den prestisjetunge turneringen.

Stange: Dette har vært det store målet vårt i år, så det var deilig å klare gullet. For meg ble dette også en perfekt Spar-avslutning, sier NIF-kaptein Lillann Eeg Kjærnsmo (18) som neste år er for gammel til å delta på turneringen.

Kapteinen kan uansett ikke klage, for seieren i år var hennes andre i den prestistjefylte serien for landets beste 18-årslag.

Det var omtrent like stort å vinne denne gangen, men i forhold til den første gangen var forventningene mine mye lavere nå. Jeg hadde trodd BSK og Bjørnar skulle kjempe om seieren, forteller Lillann.

Nettopp BSK sto på motsatt banehalvdel i den avsluttende kampen, men den kampen hadde liten betydning ettersom NIF allerede hadde avgjort gullkampen med seirer over NTG-Faaberg og Bjørnar lørdag.

Unge vinnere

For Lillann og lagvenninnene gjorde det dermed lite at naboene fra BSK stakk av med seieren søndag, for etter kampen kunne kapteinen stolt heve pokalen som bevis på gullbragden.

Sammen med Karoline Fredriksen er faktisk Lillann den eneste som er født i 1988 på laget resten av laget består stort sett av spillere fra 89-årgangen, med unntak av tvillingene Christine og Maria Homme og keeper Line Alm som alle er født i 1990.

Tvillingene Homme syntes naturlig nok også det var stort å vinne Spar-serien og det til og med i deres første forsøk.

Vi er egentlig to år for unge, men har likevel fått spille en god del. Veldig moro å vinne denne turneringen, fastslår håndballtvillingene.

Siden omtrent hele laget holder Spar-alder også neste år, ser Christine og Maria fram til å forsvare tittelen.

Vi bør bli gode da også, smiler Homme-tvillingene.

Stolt trener

NIF-trener Jonas Wille var naturlig nok meget godt fornøyd med å gå til topps i den landsomfattende turneringen.

Nå har vi all grunn til å være fornøyde med sesongen. Vi har lagt mye vekt på å holde fokus, og vi har også klart å unngå arbeidsuhell underveis. Jeg er veldig stolt over det jentene har gjort, understreker Wille.

Treneren brydde seg lite om tapet for BSK, selv om han naturligvis gjerne ville vunnet den kampen også.

Selvfølgelig ville vi det, men BSK var nok mer tente enn oss i denne kampen. Det er vanskelig å si hvordan det hadde gått hvis vi hadde hatt noe å spille for, mener NIF-treneren.

Heller ikke treneren hadde trodd at laget hans skulle stå igjen som vinnere av Spar-serien da sesongen startet.

Før sesongen trodde jeg vi var et stykke bak BSK, men etter det som har skjedd synes jeg dette er veldig fortjent, sier Jonas Wille.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag