SANDEFJORD - BODØ/GLIMT 1-2:

Bodø/Glimt sløste med sjansene etter å ha tatt føringen tidlig i eliteserieoppgjøret borte mot Sandefjord søndag.

Etter en noe uventet utligning fra hjemmelaget i andre omgang, tok det regjerende mesterlaget likevel fram et avgjørende angrep som var helt etter eget varemerke.

Rutinerte Ulrik Saltnes avsluttet det hele med å løfte inn 2-1 for gjestene oppe ved den nærmeste vinkelen. Det ble kampens siste mål.

Les også: Tatt på senga av det som utspilte seg i gigantkampen: - Sjokkerende

- Det er perioder hvor vi mister det litt. I den perioden hvor de scorer så er vi litt i trøbbel. Etter vi får 2-1, blir det at vi må forsvare oss litt mer en vi hadde tenkt.

- Vi hadde kamp for tre dager siden, og vi kommer på en bane som ikke er enkel å spille på. Så jeg må gi honnør til spillerne i dag, oppsummerte Glimt-trener Kjetil Knutsen overfor Eurosport.

De første minuttene etter sidebyttet radet tittelforsvareren fra nord opp med store muligheter. Det manglet altså ikke på anledninger for å doble 1-0-ledelsen de hadde halvveis.

Først ble Hugo Vetlesen stoppet av Sandefjord-keeper Storevik, før Saltnes skjøt utenfor fra kort avstand.

Helbom x 2

Deretter bommet målscorer Victor Boniface regelrett på ballen etter å ha tatt imot ballen med brystkassa inne i vertenes 16-meter.

Seinere sørget et flott Sandefjord-angrep for 1-1. Innbytter Deyver Vega avsluttet med å nikke forbi Glimt-keeper Nikita Haikin og inn i garnet.

Det skjedde etter en flott frispilling fra William Kurtovic.

Les også: Holm sikret seier for Rekdals Rosenborg

På tampen kom Sandefjord også nært en andre utligning på et hjørnespark. Sivert Gussiås fikk dog ikke orden på beina på det noe humpete underlaget. Spissen traff nemlig heller ikke ballen etter et nedtak på låret.

Det ga Haikin sjansen til å kaste seg over ballen og avverge faren.

- Hva skjer? Nei, det er Haikin som til slutt får fanga ballen. For en stor mulighet for hjemmelaget, kommenterte Amund Lutnæs hos Eurosport.

Sterk Boniface-start

Victor Boniface brukte ikke mange minuttene på å presentere seg da han kom inn i Glimt-laget fra start i Sandefjord.

Spissen var trener Knutsens eneste nye navn i startoppstillingen siden seieren over Roma i Conference League.

Les også: Normann med målgivende: Håpet om overlevelse tent

Boniface kom til kampens første sjanse etter ti minutter, og Sandefjord-keeper Jacob Storevik en tøff jobb med å gi til corner.

Knappe fire minutter etterpå var den storvokste nigerianeren på ferde igjen. Etter en finfin tunnel på Sander Moen Foss, tuppet spissen inn ledermålet i den nærmeste kroken i målet.

Moen Foss måtte for øvrig ut på båre da han også var uheldig ved Glimts andre scoring. Midtstopperen så ut til å pådra seg en vridning i kneet etter en duell.

Nøkkelspillere ut

Gjestenes Brede Moe og Amahl Pellegrino forlot også banen allerede før førsteomgangen var ferdigspilt, tilsynelatende med skader.

Det er bare fire dager til skjærtorsdag. Bodø/Glimt skal da spille returkampen i Conference Leagues kvartfinaler borte mot Roma.

Moe overlot plassen i midtforsvaret til Gaute Vetti etter en drøy halvtime. Og like etterpå satte angrepsprofilen Pellegrino seg ned med et bedrøvet uttrykk i ansiktet.

Den målfarlige venstrekanten ble erstattet av Sondre Sørli.

Les også: Deler fra livet med fotballstjernene: - Ingen hemmelighet at Martin er den største bidragsyteren

- Han skal bytte nå med Pellegrino, som ser tydelig frustrert ut. Han tenker her at Roma-turen kanskje ryker, og at han ikke får spille på Olympiastadion, bemerket kommentator Lutnæs.

- Vi får ikke håpe at det ikke er noe alvorlig med Amahl Pellegrino, tilføyde han.

Før starten på andre omgang på Release Arena kommenterte Kjetil Knutsen kort de to viktige spillernes frafall overfor rettighetshaveren.

- Det er småting, men nok til at vi må få dem ut, sa Glimt-treneren.