RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX/AP Photo/Max Nash

Undervurderes ikke igjen

Foran forrige sesong tippet alle Fulham ned i 1. divisjon, men londonlaget overrasket stort og hang lenge med i toppen. Denne sesongen blir de ikke undervurdert.

Foran forrige sesong var det ingen som hadde tro på Fulham. Laget var tappet for stjerner, hadde en urutinert manager i Chris Coleman og ingen egen hjemmebane. Det bare måtte bli nedrykk.

Men Coleman visste hva han drev med og fikk sving på sakene. De store kjøpene uteble, men laget klarte likevel å henge med i toppen.

Mot slutten av sesongen gikk det litt nedoverbakke og drømmen om Europa brast. Men en 9. plass var langt over det som var forventet av The Cottagers.

Smarte kjøp
Foran denne sesongen har Coleman igjen handlet lurt. Billy McKinley, Andy Cole, Claus Jensen, Tomasz Radzinski og Papa Bouba Diop har alle vært ute i kamp en stormfull høstkveld før.

Cole og Radzinski gir støtte til unge, lovende Collins John på topp. Nederlenderen som kom som en rakett på tampen av forrige sesong.

Midtbanen får også en helt annen bredde med Jensen, Diop og McKinley. Savnet av Sean Davis som forsvant til Tottenham vil ikke bli stort.

Bakerst har laget stødige Edwin van der Sar, som viste under EM at han er tilbake i den formen som gjorde at han ble nevnt blant verdens beste keepere på midten av 1990-tallet.

Spennende sesong for Knight
En annen spennende spiller er midtstopperen Zat Knight. «Fyrtårnet» fikk tillit av Coleman forrige sesong og imponerte såpass at selv Sven-Göran Eriksson tok en nærmere kikk på ham.

Denne sesongen kan bli 24-åringens store gjennombrudd.

Fulham klarer neppe å følge opp den strålende 9. plassen fra forrige sesong, men TV 2 Nettavisen tror det blir en ny sesong rundt midten.

I motsetning til forrige sesong, så har Coleman en stall som tåler skader i alle lagdeler. Hvis det skulle være behov for forsterkninger, så må det bli i forsvaret. Vi tror at en 11. plass blir status ved sesongslutt.

Plassering i fjor: 9. plass

TV 2 Nettavisens tips: 11. plass

Sannsynlig førstelag: Van der Saar - Volz, Goma, Knight, Bocanegra - Malbranque, Diop, Legwinski, Jensen - Cole, Radzinski.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere