Gå til sidens hovedinnhold

Ung mester innrømmer doping

- Jeg erstattet trening, kosthold og hvile med doping, sier Fabien Taillefer.

Den internasjonale sykkelverdenen har huset nok en trist skjebne. Fabien Taillefer, som kun er 21 år gammel, ble onsdag varetektfengslet mistenkt for å ha smuglet og benyttet dopingpreparater gjennom flere sesonger.

Den unge franskmannen valgte å legge kortene på bordet, og har i avhør innrømmet at han var dopet da han vant juniorenes utgave av Paris-Roubaix i 2007.

Overfor nettstedet directvelo.com, forteller Team Veranda Rideau 72-rytteren at han syklet på en stor løgn.

- Innenfor proffsyklingen, er hovedfeltet en verden uten latter. Jeg var ikke i god nok form. Med hjelp fra noen folk, begynte jeg i stedet å dope meg.

- Jeg ignorerte de viktigste tingene for en rytter: Trening, kosthold og hvile. Jeg erstattet alt dette med doping, forteller Taillefer til nettstedet ifølge cyclismactu.net.

Korteste vei tilbake til toppen
Rytteren forklarer det skjebnesvangre valget med en tøff sesong som førsteårsproff. Taillefer måtte gjennom to operasjoner for å fjerne en cyste i låret.

Deretter tenkte han at doping ville være den enkleste veien tilbake til toppen. Denne uka ble både han og pappaen hans arrestert under en politiaksjon.

I ettertid har rytteren navngitt flere av bakmennene i dopingsaken.

- Jeg slet i en periode av livet mitt. Det varte i ett eller halvannet år, unnskylder han seg.

Vant med dop
I 2010 vant han to etapper under Tour de la Manche. Da var han dopet.

Denne sesongen bedyrer 21-åringen at han ikke har benyttet seg av ulovlige preparater.

- Jeg stoppet med det foran denne sesongen – før jeg ble arrestert. Jeg hadde tid til å reflektere over evnene mine uten bruk av ulovlige midler, forteller han.

Samarbeidet med ordensmakten
Taillefer håper hans samarbeid med politiet vil gjøre veien hans tilbake til sykkelsporten kortere. Dette er kanskje en mager trøst midt oppe i det hele, men Danilo Di Luca fikk dopingutestengelsen sin redusert fra to år til ni måneder og sju dager, etter å ha navngitt bakmenn overfor den italienske olympiske komité (CONI).

- Jeg har samarbeidet med ordensmakten i denne saken. Jeg håper det blir tatt i betraktning og at det vil lette noe av smerten jeg føler.

- Jeg gjorde alt i min makt for å lette etterforskningen deres, inkludert å navngi personer og gi dem andre saksopplysninger. Jeg håper å være tilbake på sykkelen så fort som mulig, avslutter han.

Reklame

Dette gir du til morsdagen