Gå til sidens hovedinnhold

Ungarn til finale etter målorgie

ZAGREB (TV 2 Nettavisen): Ungarn er klare for finale i VM etter en sinnsyk kamp mot Sør-Korea. Målene haglet inn på begge sider.

UNGARN – SØR-KOREA 40-38: Angrep er beste forsvar, er det noe som heter, men i semifinalen mellom Ungarn og Sør-Korea kunne begge lag med hell brukt litt mer krefter i forsvar.

Til tross for to gode målvakter i Irina Sirina og Young-Ran Oh, ble det scoret utrolige 78 mål i løpet av de 60 minuttene kampen varte.

- Jeg synes begge lagene vartet opp med fantastisk angrepshåndball i første omgang, sier Ungarns trener Lajos Mocsai etter kampen.

Hva han synes om forsvarsspillet ville han ikke si noe om, men ved pause sto det 22-19 til Ungarn, noe som normalt sett er et sluttresultat.

Farkas tilbake

Agnes Farkas fikk for første gang i mesterskapet litt til i angrep og var veldig avgjørende mot slutten av kampen. Fem mål ble det på aalborgspilleren, som har slitt med skade og sykdom i forkant av mesterskapet.

Mocsai var ikke i tvil om hva som hadde vippet kampen i deres favør.

- Før kampen trodde vi at vår taktiske overlegenhet ville tale til vår fordel. Dette viste seg gjennom hele kampen, sier han.

Ungarn har nå muligheten til å ta sitt andre VM-gull. Det forrige kom så langt tilbake som i 1965.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter