Tirsdag ble det kjent at Det europeiske fotballforbundet (Uefa) setter ned foten for planene om å lyse opp Bayern Münchens hjemmebane i regnbue-fargene foran onsdagens EM-kamp mellom Tyskland og Ungarn. Lokale myndigheter i München sto bak initiativet.

Uefa argumenterer med at markeringen har en politisk kontekst – i form av at den er en beskjed rettet mot en beslutning tatt av det ungarske parlamentet. Derfor måtte søknaden avslås.

Ungarns folkevalgte vedtok nylig et forbud mot «promotering av homofili» overfor mindreårige. Forbudet omfatter blant annet filmer, reklame og skolemateriell. Forslaget ble vedtatt med 157 stemmer for og 1 stemme mot i nasjonalforsamlingen som kontrolleres av statsminister Viktor Orbans høyrepopulistiske parti Fidesz.

I den ungarske regjeringen ble beskjeden om at Uefa stanser onsdagens planlagte regnbue-markering i München mottatt med tilfredshet.

– Lederne i Uefa tok den rette avgjørelsen ved å ikke bidra til en politisk provokasjon mot Ungarn, sier utenriksminister Péter Szijjártó til nyhetsbyrået AFP.

– Takk Gud for at lederne i europeisk fotball fortsatt har sunn fornuft, tilføyer han.

(©NTB)