Unggutt gråt etter andreplass

Foto: FRANCOIS LO PRESTI (Scanpix/Afp)

Sep Vanmarcke klarte ikke å holde tårene tilbake etter nederlaget mot Fabian Cancellara.

07.04.13 20:40

For en måned siden falt Sep Vanmarcke stygt under Tirreno-Adriatico.

Kneet hadde fått seg en skikkelig trøkk, og klassikersesongen var faktisk i fare.

Søndag var imidlertid den unge belgieren tilbake i toppform. Han var den eneste som klarte å holde følge med Fabian Cancellara helt til velodromen i Roubaix.

Tok til tårene
Men på de siste meterne, måtte han se seg slått av sveitseren. Det var tungt å svelge for Blanco-rytteren, som ikke klarte å holde tårene tilbake etter målgang.

- Nå er jeg bare skuffet, sa en gråtkvalt 24-åring i intervjuet etter rittet.

- Jeg vet jeg burde være glad, men jeg var så nære. På de siste kilometerne trodde jeg at jeg skulle vinne, og da gjør det ekstra vondt.

Få hadde spådd Vanmarcke i teten før søndagens ritt. I forrige helgs Flandern rundt viste han lite tendenser på god form, i tillegg til at han veltet i et ugunstig tidspunkt.

- Jeg var overrasket over at jeg var så sterk på brosteinen.

Kommer tilbake
Ser man på Vanmarckes historie, er det imidlertid ikke like overraskende. Flere ganger har han vist seg sterk på brosteinen, som da han vant Omloop Het Nieuwsblad i fjor, foran Tom Boonen. Med en andreplass i Paris-Roubaix, begynner CV’en å se bra ut.

- Det er bra, men jeg vet at jeg er lagd for disse rittene. Er det en ting jeg skal være stolt over, er det at laget ikke presset meg i det hele tatt. Vi kjørte bra, og de trodde på meg tross velten i Tirreno. Det er synd at jeg ikke vant.

Og det er en ting Vanmarcke er soleklar på. Dette var ikke siste gang han setter preg på den franske klassikeren.

-Jeg vil komme tilbake.

- Jeg hadde kommet på pallen
Men det var ikke bare Vanmarcke som var skuffet etter rittet. Zdenek Stybar lå sammen Cancellara og Vanmarcke, da han kjørte inn i en fotograf på det siste skikkelige brosteinspartiet, Carrefour de l’Arbre. Han holdt seg på sykkelen, men tapte mye tid.

Til slutt ble den tidligere cyclocross-verdensmesteren nummer seks i debuten i Paris-Roubaix.

-Hadde det ikke vært for den dumme fotografen, ville jeg stått på pallen, sier tsjekkeren ifølge Sporza.be.

- Jeg hadde veldig bra bein, og det var kun jeg som klarte å følge Cancellara. Neste år kommer jeg tilbake for å vinne, definitivt.

På samme brosteinsseksjon, bare litt tidligere, veltet lagkamerat Stijn Vandenbergh stygt. Også han krasjet med en tilskuer.

- Jeg er veldig skuffet. Jeg kunne ha kommet på podiet, sier den lange belgieren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.